Поврзи се со нас

Вести Гостивар

Шангај: Додека жените се во шопинг, мажите во „игротека“

Во кинескиот град Шангај, во трговскиот центар Глобал Харбор, поставени се „игротеки за мажи“. Наменети токму за оние мажи кои не се баш доjдени по своја желба на шопинг и мораат долго да чекаат на своите партнерки додека шетаат по продавници. Мажите кои не сакаат со часови да одат од една продавница во друга доколку имаат дозвола од партнерката, времето можат да го поминат во една од „игротеките за мажи“ посебни капсули кои се инсталирани наменски за нив, пишува кинескиот портал The Paper . 

Покрај компјутер, во капсулата има голем екран, контролер за игри и удобно столче – сето тоа е поставено да се олесни чекањето, се додека поубавата половина не заврши со купувањето.

Advertisement
Остави коментар

Напишете коментар

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно