Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 08/05/2019 | 15:28

Советот на Гостивар ќе одлучува кој ќе добие пари од буџетот за спорт

На следната седница на општинскиот Совет на Гостивар, закажана за во вторник (14 мај) ќе се расправа за субвенциите за спорт. На дневен ред се ставени предлог-одлуки за доделување на средства на Кошаркарскиот клуб Гостивар, Фудбалскиот клуб Гостивар, Ракометниот клуб Јехона и Спортската сала Младост.

Предлозите за КК Гостивар, ФК Гостивар и Спортската сала се субвенции за сума од по еден милион денари, додека за Ракометниот клуб, 500 илјади денари.

Вкупниот буџет од Програмата за развој и поддршка на спортот на Општина Гостивар за годинава изнесува 7,2 милиони денари

На седницата во февруари беа прифатени одлуки за доделување на 2 милиони денари на ФК Гостивар и 1,5 милиони денари за КК Гостивар.

Напишете коментар