Na ndiqni në:

Lajme

22 Prilli, Dita e Planetit Tokë

Botuar

  • македонски јазик

Dita e Planetit Tokë filloi të festohet në Shtetet e Bashkuara dhe që nga viti 1990 ajo është kthyer në një lëvizje globale mobilizimi në 141 vende, duke ngritur çështje mjedisore në skenën botërore.

Fillimisht, fokusi ishte ngrohja globale dhe nevoja për energji të pastër.

Me kalimin e viteve, kjo nismë e Ditës së Tokës ka bashkuar qindra miliona njerëz në lëvizjet mjedisore, duke krijuar mundësi për angazhim qytetar dhe vullnetarizëm për një mjedis më të shëndetshëm dhe më të pastër.

Ngjarjet e Ditës së Tokës mbështesin mjedisin, duke u përpjekur të bashkojnë njerëzit në mbarë botën të vetëdijshëm për rëndësinë e çështjeve mjedisore dhe çështjeve të tilla si ndotja, konflikti, varfëria dhe lufta.

Fushatat e Ditës së Tokës nxjerrin në pah nevojën për qytete të gjelbra dhe pyllëzimin, ndërgjegjësimin për ndryshimet klimatike për fatkeqësitë natyrore në mbarë botën me ndikim të madh te njerëzit, florën dhe faunën, ndikimin dhe pasojat e rritjes së nivelit të detit, zhdukjen e disa llojeve të bimëve dhe kafshëve, ajri e ndotur dhe të ngjashme.

Tema e Ditës Botërore të Tokës sivjet është “Investoni në planetin tonë” dhe fokusohet në përshpejtimin e zgjidhjeve për të luftuar kërcënimet më të mëdha në botë, si ndryshimi i klimës.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена