Na ndiqni në:

Maqedoni

58 % të të rinjve do të shpërnguleshin nga shteti, tregon hulumtimi

Botuar

  • македонски јазик

Pesëdhjetë e tetë për qind e të rinjve do të largoheshin nga vendi dhe 64.8 për qind janë të pakënaqur me vendin e tyre në vend, sipas një sondazhi të kryer nga Fondacioni Westminster për Demokraci, i cili përfshinte rreth 1000 të anketuar.

Petar Barlakovski, kryetar i Forumit Arsimor Rinor në konferencën me temë “Të themi STOP emigrimit të të rinjve”, të organizuar nga Progres – Instituti për  Demokraci Sociale, tha se ajo që shihet është se fatkeqësisht ka shumë të rinj që dëshirojnë largimin nga vendi dhe një shkallë dhe përqindje e lartë e pakënaqësisë tek të rinjtë që shteti nuk kontribuon në përmirësimin e standardit rinor.

Barlakovski prezanton edhe një anketë të kryer nga FP-ja vitin e kaluar në të cilën kanë marrë pjesë rreth 800 të anketuar, nga e cila të dhënat tregojnë se 56,8 për qind e të rinjve besojnë se shteti nuk kontribuon fare për të rinjtë që jetojnë në zonat rurale të pazhvilluara, dhe 61,4 për qind thanë se shteti nuk kontribuon më tej për të rinjtë që jetojnë në varfëri.

  • Çfarë na thotë kjo? Së pari, se kemi një shkallë të lartë të pakënaqësisë së të rinjve me mënyrën se si autoritetet shtetërore kujdesen për këtë kategori njerëzish dhe së dyti, se kemi një mospërputhje të madhe midis mundësive dhe nevojave që kanë të rinjtë në nivel lokal dhe qendror. Prandaj, me rastin e krijimit të politikave, ajo që është e rëndësishme të bëhet para së gjithash është që të bëhet një analizë e mirë sipas nevojave dhe mundësive që kanë të rinjtë, dhe pavarësisht se duhen marrë masa në nivel kombëtar, është gjithashtu e nevojshme. të merren masa në nivel lokal sepse nevojat e të rinjve në Shkup me të rinjtë në një zonë rurale janë vërtet shumë të ndryshme, tha Barlakovski.
Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена