Na ndiqni në:

Maqedoni

Buxhet prej 1,8 miliardë denarë për punësimin e të rinjve, rasteve sociale socialë dhe personave që humbën vendin e punës në pandemi

Botuar

  • македонски јазик

Qeveria në seancën e djeshme ka pranuar Planin Operativ për programet dhe masat aktive për punësimin dhe shërbimet e tregut të punës për vitin 2022.

“Plani Operativ për programet dhe masat aktive për punësim dhe shërbime në tregun e punës për vitin 2022 përcakton programet, masat dhe shërbimet për punësim që do të ofrojnë hapje të vendeve të reja të punës, mbështetje për krijimin e vendeve të punës dhe rritjen e punësueshmërisë së të papunëve, veçanërisht të të rinjve, të papunëve afatgjatë dhe përfituesve të së drejtës për ndihmë financiare nga mbrojtja sociale, si dhe mbështetje për të papunët të cilëve u është ndërprerë marrëdhënia e punës gjatë krizës së shkaktuar nga pandemia me KOVID-19, pra nga data 11.03.2020. ”, tha shërbimi për shtyp i qeverisë.

Plani operativ i punësimit pritet të përfshijë 14.685 persona, ndërsa për programet, masat dhe shërbimet për punësim janë paraparë mbi 1,8 miliardë denarë.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена