Na ndiqni në:

Gostivarase

Burhan Ahmeti, artist

Оставивме уште една година од животот зад нас, а пред нас се нови 365 дена. Поканивме неколку личности од Гостивар да ни кажат по што ќе ја паметат и каква им била 2021-ва и што очекуваат и посакуваат во Новата Година?

Botuar

 • македонски јазик

2021-shi ishte një nga vitet më të vështira për të gjithë botën, sepse koronavirusi “sulmoi” të gjitha vendet njëri pas tjetrit, përfshirë edhe neve. Edhe pse ishim aktivë me ekspozita dhe aktivitete të tjera kulturore, detyrimi ligjor për të kufizuar aktivitete të ndryshme kulturore ndikoi negativisht për shumicën. Procedurat dhe kontrollet e shumta gjatë udhëtimit jashtë vendit kanë ndikuar në uljen e vullnetit dhe dëshirës për të krijuar dhe aktivitete. Megjithatë, për mua ishte shumë e vështirë me aktivitete dhe ekspozita, veçanërisht ato jashtë vendit. Ndër aktivitetet e mia më të rëndësishme në vitin 2021 ishin:

1.  Pjesëmarrës në ekspozitën ndërkombëtare të projektit “Engjëjt e Botës” mbajtur në Muzeun “Tseihaus” në Kremlinin e Astrakhan, Rusi.

 1. Pjesëmarrës në ekspozitën “ARTISTË PËR GRATË” organizuar nga Tirana Art, e cila u organizua në Galerinë e Arteve në Sarandë, Shqipëri.

 2. Pjesëmarrës në Koloninë Artistike “Mural Fest” në Ferizaj, Kosovë.

 3. Pjesëmarrës në koloninë jubilare të 20 vjetorit të Kolonisë Ndërkombëtare të Artit në Rahovec të Kosovës.

 4. Pjesëmarrës në koloninë ndërkombëtare të artit “Zelosh Gjokaj” në Tuz të Malit të Zi.

 5. Organizator i Simpoziumit të 6-të Ndërkombëtar të Artit në Strugë, ku morën pjesë rreth 40 artistë nga 17 vende.

 6. Pjesëmarrës dhe organizator i ekspozitës ndërkombëtare të artit të mbajtur në Kurshumli Han të Shkupit, në kuadër të koncertit klasik.

 7. Pjesëmarrës në Koloninë Ndërkombëtare Malore në Kiev, Ukrainë.

 8. Ekspozita solo “Utopia” e 12-ta me radhë mbahet në arkivin e Bibliotekës Kombëtare në Bukuresht, Rumani.

 9. Pjesëmarrës në ekspozitën ndërkombëtare të artit DUBAI ART EXPO, ku morën pjesë mbi 400 artistë nga 100 vende të botës, ekspozitë e cila u mbajt fillimisht në ambientet e kompleksit Maidan, e më pas në ditët në vijim në Galerinë e Arteve Akaas në Al. Fahidi, Dubai.

 10. Pjesëmarrës në ekspozitën ndërkombëtare të artit të mbajtur në Galerinë e Arteve në Kumanovë ku jam shpërblyer me çmimin “Rexhai Hyseni-Xai” për grafikë më të mirë.

 11. Pjesëmarrës në ekspozitën ndërkombëtare grafike të mbajtur në Galerinë “Vilson Kilica” në Fier, Shqipëri.

 12. Pjesë e ekipit organizativ të festivalit ndërkombëtar të teatrit “Othello” në Gostivar.

 13. Bashkëautor i tekstit shkollor “Artet e bukura 12” në Republikën e Kosovës si bashkautor me kolegun Naim Sahiu në bashkëpunim me shtëpinë botuese “Albas”.

 14. Pjesëmarrës dhe përfaqësues i Republikës së Maqedonisë Veriore në një projekt të madh ndërkombëtar artistik për shkëmbime grafike në bashkëpunim me Muzeun Kinez të Grafikës dhe organizatorët e Lojërave të 24-ta Olimpike Dimërore në Pekin, ku janë të ftuar rreth 44 grafistë nga 40 vende. Me një grafikë të re me temën e Lojërave Olimpike do të përfaqësoj Republikën e Maqedonisë së Veriut. Gjatë Lojërave Olimpike Dimërore do të organizohen shumë ekspozita.

Nga Viti i Ri 2022, uroj të na japë forcën për t’u përballur me sfidat e jetës, të kemi guximin t’i përshtatim velat në çdo situatë dhe ta çojmë atë në avantazhin tonë. Paçi një vit të mbarë përpara nesh! Gëzuar Vitin e Ri 2022!!!

Burhan Ahmeti, artist.

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена