fbpx
Na ndiqni në:

Zgjedhjet Lokale 2021

KSHZ i shpalli rezultatet përfundimtare, në rrethin e dytë do të votohet në 44 komuna

Botuar

  • македонски јазик

Në rrethin e dytë nga Zgjedhjet lokale, që do të mbahet më 31 Tetor 2021, do të votohet në gjithësej 44 komuna. Në Mavrovo Rostushe dhe Centar Zhupa do të përsëritet votimi, pasi nuk është përmbush cenzusi  për votim të dalin së paku një e treta nga votuesve të shënuar në Listën zgjedhore.

Komisioni shtetëror zgjedhor në afat prej 15 ditësh do t’a njoftojë Qeverinë, që ajo më pas t’a njoftojë Kuvendin, i cili duhet të shpallë zgjedhje të reja për këto dy komuna.

Këtë në pres-konferencën e sotme e njoftoi kryetari i Komisionit shtetëror zgjedhor, Aleksandar Dashtevski, si pjesë e njoftimit për rezultatet përfundimtare nga votimi për zgjedhje të anëtarëve të këshillit të komunave të qytetit të Shkupit dhe kryetarë të komunave dhe kryetar të Qytetit të Shkupit të mbajtura më 17 Tetor të këtij muaji.

Sipas të dhënave që i njoftoi Dashtevski, në rrethin e parë nga votimi, nga koalicioni i kryesuar nga VMRO-DPMNE, kryetarë janë zgjedhur në: Aerodrom- Timçp Mucunski, Bosillovo-Risto Mançev, Butell- Darko Kostovski, Veles- Marko Kolev, Vinicë- Mille Petkov, Gazi Babë- Boban Stefkovski, Gjorçe Petrov- Aleksandar Stojkovski, Gradsko- Kiro Nackov, Zrnovci- Borço Kocev, Ilinden- Aleksandar Gjorgievski, Jegunovcë- Dimitar Kostadinovski, Kavadarci- Mitko Jançev, Karbinci- Viktor Paunov, Mogilla- Draganço Sabatkovski, Negotinë- Goran Stojanov, Novaci- Stevçe Stevanovski, Petrovec- Borës Mitevski, Prilep- Borçe Jovçevski, Sveti Nikole- Dejan Vlladev, Sopishte- Stevçe Trpkovski, Shtip- Ivan Jordanov.

Nga LSDM dhe koalicioni “Më e mira për komunën time” janë zgjedhur kryetarë në komunat: Berovë- Zvonko Pekevski, Bogdanci- Blazhe Shapov, Vallandovë- Pero Kostadinov, Dellçevë- Goran Trajkovski, Dojran- Ango Angov y Kriva Pallankë- Sashko Mitovski, Krivogashtani- Nikolçe Mickovski, Krushevë- Tome Hristovski, Strumicë- Konstantin Kostadinov, në Likovë dhe Saraj në rrethin e parë janë zgjedhur dy kryetarë nga BDI, ato janë Erkan Arifi, gjegjësisht Blerim Bexheti.

Pas votimit të mbajtur më 17 Tetor 2021, në rrethin e dytë, që do të mbahet më 31 Tetor 2021, do të votohet për kandidatët për kryetarë në vijim në komunat:

Haraçinë: Ridvan Ibraimi nga BDI dhe Melikije Halimi nga LSDM
Manastir: Toni Konjanovski nga VMRO-DPMNE dhe LSDM Hristo Kondovski
Bogovinë: Besnik Emshi nga BDI dhe Albon Xhemaili nga Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativës
Brvenica: Jovica Ilievski nga VMRO-DPMNE dhe Enver Pajaziti- i pavarur
Vasillevo: Sllave Andonov nga VMRO-DPMNE dhe Marjan Janeva nga VMRO-DPMNE
Vevçani: Spase Koçovski nga VMRO-DPMNE dhe Sasho Jankoski LSDM
Vrapçisht: Nebi Rexhepi nga BDI dhe Isen Shabani nga Aleanca dhe Alternativa
Gjevgjeli: Andon Saramandov nga VMRO-DPMNE dhe Sasho Pockov nga LSDM
Gostivar: Nevzat Bejta nga BDI dhe Arben Taravari nga Aleanca dhe Alternativa
Debarcë: Igor Krcovski nga LSDM dhe Zoran Nogaçevski- i pavarur
Demir Kapi: Andon Donev nga VMRO-DPMNE dhe Llazar Petrov nga LSDM
Demir Hisar: Nikolla Najdovski nga VMRO-DPMNE dhe Stevçe Mitrevski nga LSDM
Dollneni: Urim Ibeski nga BDI dhe Adnan Xhaferoski nga LSDM

Zhelinë: Fatmir Izairi nga BDI dhe Blerim Sejdini nga Besa
Zellenikovë: Kosta Manevski nga VMRO-DPMNE dhe Borçe Gievski nga LSDM
Karposh: Stevço Jakimovski GROM dhe Dushko Veskovski nga LSDM
Kërçovë: Fatmir Dehari nga BDI dhe Aleksandar Jovanovski nga VMRO-DPMNE
Konçe: Zllavko Ristov nga VMRO-DPMNE dhe Bllagoja Iliev nga LSDM
Koçan: Ljupço Papazov nga VMRO-DPMNE dhe Nikollço Ilijev nga LSDM
Kratovë: Todorçe Nikollovski nga VMRO-DPMNE dhe Vllatko Bojkovski nga LSDM
Kumanovë: Oliver Ilievski nga LSDM dhe Maksim Dimitrievski- i pavarur
Llozovo: Boshko Cvetkovski nga VMRO-DPMNE dhe Aco Vellkovski nga LSDM
Makedonska Kamenica: Dimço Atanasovski nga VMRO-DPMNE dhe Sonja Stamenkova nga LSDM
Makedonski Brod: Zharko Ristevski nga VMRO-DPMNE dhe Aco Noveski- i pavarur
Novo Sellë: Gjorgje Bozhinov nga VMRO-DPMNE dhe Zvonko Angellov nga LSDM
Ohër: Kirill Pecakov nga VMRO-DPMNE dhe Kostandin Georgievski nga LSDM
Pehçevë: Aleksandar Kitanovski nga VMRO-DPMNE dhe Sllavko Pandurski nga LSDM
Probishtip: Marjan Millenkovski nga VMRO-DPMNE dhe Dragan Anastanov nga LSDM
Radovish: Aco Ristov nga VMRO-DPMNE dhe Kolle Çarakçiev nga LSDM
Rankovce: Borçe Spasovski nga VMRO-DPMNE dhe Daniell Krstevski nga LSDM
Resnjë: Jovan Terzievski nga VMRO-DPMNE dhe Zhivko Gosharevski nga LSDM
Rosoman: Tihomir Nikollov nga VMRO-DPMNE dhe Stojan Nikollov nga LSDM
Staro Nagoriçane: Zhaklina Jovanovska nga LSDM dhe Vllaste Dimkoviç nga TMRO
Strugë: Ramiz Merko nga BDI dhe Idri Istrefi nga Aleanca dhe Alternativa
Studeniçan: Ejup Abazi nga BDI dhe Azen Sadiki nga PDSH
Tearcë: Nuhi Neziri nga BDI dhe Nazim Taiti nga Aleanca dhe Alternativa
Tetovë: Teuta Arifi nga BDI dhe Bilall Kasami nga BESA
Qendër: Natasha Kotllar-Trajkova nga VMRO-DPMNE dhe Goran Gerasimovski nga LSDM
Çair: BDI Visar Ganiu dhe Bekim Sali nga Aleanca dhe Alternativa
Çashka: Suat Shaqirov nga BDI dhe Goran Stojanovski nga LSDM
Çeshinivo-Oblleshevo: Dalibor Angellov nga VMRO-DPMNE dhe Goranço Krstev nga LSDM
Çuçer Sandevo: Sashko Komnenoviç nga LSDM dhe Jovan Pejkovski – i pavarur
Shuto Orizari: Kurto Dudish nga DOM/LDP dhe Ferat Asani nga LSDM
Qyteti i Shkupit: Petre Shilegov nga VMRO-DPMNE dhe Danella Arsovska, e pavarur, e mbështetur nga VMRO-DPMNE

Ankesa për votim të listave për kandidatë për kryetarë deri tek KSHZ kanë paraqitur për komunat Dibër, Shuto Orizari, Pllasnicë dhe Kisella Voda.

Ankesa për votim të listave për kandidatë për anëtarë të komunave ka për Dibrën, Shuto Orizari, Llozovë, Tetovë, Pllasnicë, Shtip dhe Kisella Voda.

Rezultatet përfundimtare për këshillin në Komunat dhe Qytetin e Shkupit, nga KSHZ njoftuan se do t’i shpallin gjatë ditës.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена