Na ndiqni në:

Maqedoni

Është miratuar Programi i rregullt vjetor për vaksinim

Botuar

  • македонски јазик

Qeveria ka miratuar Programin për imunizimin e detyrueshëm të popullatës në Maqedoninë e Veriut për vitin 2022, i cili realizohet çdo vit dhe i cili përfshin vaksinimin e personave të moshës së caktuar, i cili zbatohet në vazhdimësi gjatë gjithë vitit.

Ky program ofron vaksinim në një moshë të caktuar sipas Kalendarit të Imunizimit kundër hepatitit akut viral B, tuberkulozit, sëmundjeve të shkaktuara nga Hemofilus influenza tip B, difterisë, tetanozit, kollës së madhe, poliomielitit, fruthit, shytave, rubeolës dhe infesksione të shkaktuara nga papilloma viruset, rotaviruseve dhe nga Streptococcus pneumoniae.

  • Programi përfshin kalendarin e imunizimit për fëmijët nga 0 deri në 18 vjeç dhe kalendarin e imunizimit “Catch-up” për fëmijët e vaksinuar në mënyrë të parregullt nga 5 deri në 18 vjeç, si dhe planin për sigurimin e nevojave vjetore për vaksinime për imunizimin e detyrueshëm dhe vaksinat sipas indikacioneve epidemiologjike, theksohet në deklaratën e qeverisë.

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена