Na ndiqni në:

Zgjedhjet Lokale 2021

BDI Gostivar: mbështetje për bizneset lokale, bujqësinë, turizmin…

Botuar

  • македонски јазик

“Zhvillimi ekonomik lokal po ngec në katër vitet e kaluara, prandaj i japim rëndësi të madhe në programin “Gostivari që duam”. Zhvillimin ekonomik lokal do t’a arrijmë nëpërmjet mbështetjes institucionale të biznesit lokal, mbështetje të bujqësisë, turizmit, ekoturizmit dhe agroturizmit.”, theksoi kandidati për këshilltar në Këshillin e Gostivarit nga lista e BDI-së, Halim Zeqiri në prezentimin në pjesën e programit që i referohet zhvillimit ekonomik lokal.

Kandidati njoftoi se parashikojnë hapjen e zyrës për promovim dhe tërheqjen e investimeve, zvogëlimin e tatimeve komunale në zonat industriale për 50% dhe lehtësime të tjera për investitorët, promovim dhe krijim të partneriteteve publike-private, zvogëlim të taksave komunale dhe taksi për çdo biznes të vogël dhe të madh që do të promovojë prodhime ose shërbime në treg, subvencion të bizneseve komerciale, prodhuese ose të shërbimi që gjatë sezonit të verës do të punësojnë praktikantë nga shkolla e mesme profesionale nga viti i tretë dhe i katërt, zvogëlim të taksave komunale dhe taksi për 50% të bizneseve lokale për kohë të pacaktuar, si dhe pagesë të detyrimeve të vjetra siç janë të ardhurat tatimore dhe tatimet komunale.

“Në lidhje me bujqësinë, parashikuan krijimin e repartit të bujqësisë në kuadër të Komunës, ku bujqit përveç në Ministrinë e bujqësisë, do të mund të aplikojnë për subvencione për kulturat e mbjellura dhe në sektorin Bujqësor në Komunën e Gostivarit. Mbështetje për personat e papunësuar të cilët duan të fillojnë biznes bujqësor. (3000-5000 euro biznes bujqësor) si dhe shumë iniciativa të tjera dhe projekte. Për mbështetje të turizmit, ekoturizmit dhe agroturizmit, siguruam: organizimin e festivalit agrar, përgatitjen e shtigjeve malore për alpinizëm dhe çiklizëm malor, promovim dhe përgatitje të kushteve për vizitë të shpellës “Ubavica” dhe projekte të tjera.”, tha Zeqiri.

Сподели на:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Анкета:

Дали треба да се скрати работното време на администрацијата во петок на 4 часа?

Advertisement
Advertisement
Zgjedhjet Lokale 20216 ditë më parë

Rezultate nga votimi për Këshillë të Gostivarit

Gostivari2 javë më parë

Tre raste të reja të konfirmuara të korona virusit në Gostivar, në shtet 344

Zgjedhjet Lokale 20211 javë më parë

Bejta: Për vetëm 100 ditë Gostivari do të jetë komunë e pastër, ja 24 projektet e para

Zgjedhjet Lokale 20211 javë më parë

Tubim përmbyllës i BDI-së: Do t’a kthejmë Gostivarin në rrugën e duhur

Zgjedhjet Lokale 20211 javë më parë

Në Gostivar për votim janë paraqitur 146 të sëmurë dhe të pafuqishëm, votues në karantinë nuk ka

Zgjedhjet Lokale 20212 javë më parë

Taravari në tubimin në Çajlë: Gjithkund jemi të mirëseardhur pasi kemi qëllime dhe nijet të pastër

Gostivari2 javë më parë

Shoferët t’ju japin përparësi këmbësorëve në kalimet e shënuara, apel nga policia e Gostivarit

Zgjedhjet Lokale 20216 ditë më parë

KSHZ: Taravari 15.724 vota, Bejta 13.190

Gostivari7 ditë më parë

Gostivarasit zgjedhin kryetar dhe përbërje të Këshillit komunal

Zgjedhjet Lokale 20211 javë më parë

Tubim qendror i ASH/A: Gostivari u bë model i suksesit, kërkojmë besim që të vazhdojmë me punë efikases

Gostivari1 javë më parë

I arrestuar një gostivaras i cili i ka sulmuar bashkëshorten dhe vajzën

Maqedoni2 javë më parë

Filipçe: Prej nesër do të kërkohet pëlqimi nga prindërit për skriningun, apeloj që të pranojnë

Gostivari7 ditë më parë

Policë në Gostivar kanë shkrepur në ajër që të qetësojnë përleshje dhe sulm

Отворени работни места во Полог:

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!