fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Ja cilat vaksina i përfshin kalendari i rregullt për imunizim

Botuar

  • македонски јазик

Programi për imunizimin e detyrueshëm të popullatës kryhet çdo vit dhe përfshin vaksinimin e personave të një moshe të caktuar, i cili zbatohet vazhdimisht gjatë gjithë vitit. Kalendari i rregullt përfshin vaksinimet kundër: hepatitit akut viral B (Hepatitis B), tuberkulozit(Tuberculosis), sëmundjeve të shkaktuara nga Haemophilus influenzae tip B (Hib), difterisë (Difterisë), tetanozit (Tetanus), kollës së madhe(Pertussis), paralizës fëmijërore (Poliomyelitis acuta), fruthit (Morbili), shytave (Parotitis epidemica), fruthi (Rubeola), infeksionet e papilloma virusit human (HPV), infeksionet rotavirus dhe infeksionet Streptococcus pneumoniae për të gjithë personat në moshë të caktuara sipas Kalendarit të Imunizimit.

Programi përfshin një kalendar për imunizimin e fëmijëve nga 0 deri në 18 vjeç dhe një kalendar për imunizimin e ri për fëmijët nga 5 deri në 18 vjeç të vaksinuar në mënyrë të parregullt, si dhe planin për sigurimin e nevojave vjetore për vaksina për imunizimin e detyrueshëm dhe vaksinat sipas indikacioneve epidemiologjike.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена