fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Fadil Zendeli është shkarkuar nga Komisioni Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime

Botuar

  • македонски јазик

Me 61 vota për, asnjë kundër dhe asnjë abstenim, Kuvendi miratoi vendimin për shkarkimin e deputetit nga Lëvizja Besa, Fadil Zendeli, si anëtar i Komisionit Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime. Deputetët e VMRO-DPMNE-së nuk ishin të pranishëm në sallën e Kuvendit dhe nuk votuan.

Pasi punimet pas seancës së 64-të vazhduan me debatin për Projektligjin plotësues për ndryshimin e Ligjit për mjedisin jetësor, në lexim të dytë në sallë hyri koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së dhe Koalicionit Nikolla Micevski dhe kërkoi një orë pushim dhe i akuzoi se “demonstrohet forcës dhe epërsi”.

Ai pyeti se çfarë është bërë me mbi 400 amendamente të dërguara nga grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së në arkiv dhe të njëjtat janë pranuar në rregull dhe kërkoi përgjigje me shkrim. Ai ka shpjeguar se grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së dhe e gjithë opozita nuk mbron një deputet, subjekt apo parti të caktuar politike, por, siç tha ai, mbron dhe dëshiron ta mbrojë procedurën që ju vazhdimisht e shkelni në këtë ndërtesë parlamentare.

Kryeparlamentari Talat Xhaferi, para se të shpallte pauzë prej një ore, tha se amendamentet janë dorëzuar dhe ai si kryetar i Kuvendit kishte tri ditë kohë për t’i shqyrtuar ato. Ai theksoi se ky afat nuk është tejkaluar, se duhet të shqyrtohen të gjitha amendamentet dhe do të marrin përgjigjen e duhur brenda afatit të caktuar.

Debati i sotëm u dominua nga qëndrimet e pushtetit se opozita prej tre ditësh po lajkaton me deputetin Fadil Zendeli, i cili vullnetarisht iu bashkua opozitës dhe ishte pjesë e Koalicionit “Mundemi”. Sipas LSDM-së, qytetarët nuk duan zgjedhje të parakohshme, kur në vend kemi krizë energjetike, ekonomike dhe KOVID-19.

Snezhana Kaleska – Vanceva nga LSDM tha se tre ditë po diskutohet për një vendim me të cilin, siç tha ajo, do të duhet të vendoset ekuilibri i përfaqësimit real të partive politike në atë komision. Ajo i pyeti deputetët e VMRO-DPMNE-së se pse duan të kenë shumicën në këtë Komision, kur siç tha ajo, e dini se me rregullore nuk ju takon.

Sipas saj, deputetëve të VMRO-DPMNE-së nuk u intereson cilësia e Fadil Zendelit, por e dinë se me shtatë vota do ta tejkalojnë qeverinë dhe siç tha ajo “do të mund të vazhdoni të zgjidhni gjyqtarë nga fletoret, zyrtarë dhe të tjerë që duhet t’ju mbrojnë ju dhe opsionin tuaj politik”.

Kryetari i Kuvendit Xhaferi e ndërpreu seancën dhe njoftoi se deputetët do të njoftohen shtesë për vazhdimin e saj. Në dy orët e ardhshme njoftoi një seancë për Propozim-deklaratën për situatën në Ukrainë. Duke vënë në dukje se Deklarata i është dorëzuar, ai ka apeluar që deputetët të jenë në dispozicion dhe të presin seancë të re.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена