fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

Policia e Gostivarit i mëson qytetarët se si të mbrohen nga hajnat

Botuar

  • македонски јазик

Sektori për Punë të Brendshme Tetovë nga sot (19 prill) filloi me realizimin praktik të projektit parandalues-edukativ “Parandalimi i vjedhjeve të rënda”, të cilin e realizon Departamenti për parandalim, i cili në vazhdimësi është duke u zbatuar në rajonin Tetovë-Gostivar për dhjetë vjet.

Projekti është planifikuar të përfshijë gjithsej 43 grupe këshilluese qytetare, përkatësisht bashkësitë urbane dhe lokale, nga të cilat 26 në rajonin e Tetovës dhe 17 në rajonin e Gostivarit.

“Para banorëve të tyre, në takime të veçanta, punonjësit e policisë të trajnuar profesionalisht do të informojnë më në detaje se si të parandalojnë vjedhjet në mënyrë sa më të shpejtë dhe efektive, veçanërisht gjatë festave, festave familjare, pushimeve apo gjatë mungesës së gjatë të pronarëve tëë shtëpive, banesave apo lokaleve afariste. Me qytetarët do të ndahen edhe eksperienca – si dhe çfarë të bëjnë nëse vërejnë persona të dyshimtë pranë objekteve, të mos i lënë dyert të hapura dhe dritaret hapur, por edhe të mos postojnë foto dhe informacione në rrjetet sociale që aktualisht nuk janë. në shtëpi. Ata që kanë mundësi financiare dhe të tjera do të këshillohen që të sigurojnë dhe vendosin alarme sigurie apo pajisje të tjera, për të reaguar sa më shpejt në rast vjedhjeje”, thuhet në SPB.

Qëllimi i projektit është ndërgjegjësimi i qytetarëve për të bashkëpunuar me policinë në parandalimin e vjedhjeve të mundshme dhe në zbulimin dhe sanksionimin e autorëve.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена