fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

U zgjodh qeveria e re

Botuar

  • македонски јазик

Dimitar Kovaçevski është kryeministri i ri, ndërsa në Qeverinë e re, e cila u votua mbrëmë në Kuvend, LSDM ka 11 ministra, BDI 6, Alternativa 3 dhe LDP një.

Ministrinë e Drejtësisë do ta drejtojë Nikolla Tupancevski, ndërsa zëvendëskryeministër për Çështje Evropiane është bërë shefi aktual i këtij departamenti, Bojan Mariçiq. Slavjanka Petrovska zëvendëson Radmila Shekerinskën në Ministrinë e Mbrojtjes, ndërsa Slavica Grkovska zëvendëson Ljupço Nikolovskin në postin e zëvendëskryeministrit për Luftën kundër Korrupsionit. Nikollovski është ministri i ri i Bujqësisë. Ministre e re e Punës dhe Çështjeve Sociale është Jovana Trenchevska, ndërsa Ministre e Kulturës Bisera Kostadinovska Stojçevska. Nuk ka ndryshime në MPB, ku mbetet Oliver Spasovski, në transport dhe lidhje – Bllagoj Boçvarski dhe në vetëqeverisjen lokale Goran Milevski. Gjithashtu, Fatmir Bytyqi ka mbajtur  postin e zëvendëskryeministrit për Çështje Ekonomike.

Jeton Shakiri nga BDI është ministri i ri i Arsimit. Kjo parti nuk ka ndryshime të tjera në përbërjen e re. Alternativës iu dha Ministria e Shoqërisë Informatike, e cila do të drejtohet nga Admir Aliti, Ministria e Shëndetësisë – Bekim Sali dhe pozita e ministrit pa portofol në krye të Diasporës – Xhemail Çupi.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена