fbpx
Na ndiqni në:

Shëndet dhe bukuri

Si t’a zgjedhni shalqirin vërtetë të ëmbël?

Botuar

  • македонски јазик

Nuk ka person që nuk dëshiron shalqi, por zgjedhja e shalqirit të ëmbël dhe të lëngshëm nganjëherë është detyrë e vërtetë. Prandaj, shfrytëzoni këto tre truke të shkëlqyeshme dhe asnjëherë më nuk do të gaboni:

  • Kërkoni njollë të verdhë në sipërfaqen e shalqirit

A keni vërejtur ndonjëherë njollë në sipërfaqen e shalqirit? Ajo paraqet vend ku ka qenë e shtrirë gjatë pjekjes. Shalqinjtë më të pjekur kanë vend të verdhë, kurse ato me ngjyrë të bardhë dhe të gjelbërt duhet të anashkalohen, sepse ato i kanë shalqinjtë që mblidhen para se të piqen. Mos blini as shalqi që nuk ka asnjë njollë në sipërfaqe.

  • Shikojeni bishtin 

Pastaj, vështroni me vëmendje bishtin. Tek shalqiri i freskët, bishti është i gjelbërt, kurse tek ato që qëndrojnë kohë më të gjatë, ai është pak i thatë dhe i verdhë.

  • Tingulli(zëri) është kyç 

Hapi i fundit është testi për “trokitje”. Goditni shalqinin dhe kini vëmendje tek tingulli që lëshon- nëse “cingëron” dhe ju duket sikur jehon pakëz, gati është e sigurtë se shalqini është i pjekur dhe i ëmbël.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена