fbpx
Na ndiqni në:

Kuriozitete

Çfarë kuptimi ka kopsa “Power”?

Botuar

  • македонски јазик

Rrethi i njohur me vijë e shohim shumë herë gjatë ditës. Aq shumë, sa me siguri dikush nga ne së paku një herë ka pyetur veten si është zbuluar ky simbol i njohur si “Power” – kopsë për ndezje dhe fikje.

Sipas standardit ndërkombëtar IEC 60417-5009, vija në qark të hapur domethënë simbol “në pushim”. Ajo drejton se ndonji pajisje është nën ngarkesë të ulët, gjegjësisht nuk është krejtësisht i fikur nga energjia elektrike, por është në të ashtuquajturin regjim i “gjumit”.

Vetë simboli, rreth jo i plotë me vizë, buron nga mënyra binare e shënimit, ku “1” ose “|” tregon se pajisja është e ndezur, derisa “o” ose “rrethi” tregon se pajisja është e fikur.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена