fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Ne do të respektojmë punëdhënësit dhe elitat politike aq sa ata respektojnë punonjësin, tha KSL

Botuar

  • македонски јазик

Konfederata e Sindikatave të Lira (KSL) uron të gjithë punëtorët për 1 Majin – Ditën Ndërkombëtare të Punës.

Kjo pranverë sindikale, sipas KSL, do të shënojë grevën trejavore të nisur nga arsimtarët.

“U themi punëdhënësve dhe elitave të larta politike se punëtori në Maqedoni do t’i respektojë aq sa do ta respektojë punëtorin”, thekson Konfederata.

KSL vëren se lufta për të drejtat e punëtorëve po zhvillohet çdo ditë.

  • Këtë vit nuk kemi nevojë ta shënojmë simbolikisht këtë ditë, sepse jemi në një pranverë bashkimi dhe lufta është e përditshme. Nga krizat e shumta botërore dhe të brendshme që kanë lindur, ekonomike, shëndetësore, sociale, energjetike… më e prekura është punëtori i thjeshtë që të gjitha rritjet marramendëse të çmimeve të produkteve bazë, karburanteve, energjisë elektrike më së shumti e prekin dhe e varfërojnë. Dhe ajo që ai merr në këmbim të punës së tij është shumë pak që një punëtor i zakonshëm të zgjasë një muaj të tërë dhe të sigurojë një jetë dinjitoze për veten dhe familjen e tij, sipas KSL.

Sipas Konfederatës, punëtori është gjithnjë e më i zhveshur, i nënvlerësuar, i poshtëruar.

  • Kjo pranverë sindikale do të shënojë grevën trejavore të nisur nga pedagogët, të cilët janë në lulëzim të plotë në luftën e tyre për të rifituar dinjitetin e humbur që humbën rrugës ndër vite. Punëtorët nuk do të ulin më kokën dhe do të heshtin për të gjitha shkeljet e ligjit. Por organizata sindikale ka treguar edhe një herë se çon në rezultate. Dhe ende mënyra më e mirë për të promovuar të drejtat e tyre është nëpërmjet sindikalizimit dhe veprimit sindikal. Prandaj, në këtë Ditë Ndërkombëtare të Punës, apelojmë të gjithë punëtorët që të bashkohen, sepse kur të jenë bashkë dhe të bashkuar mund të avancojnë të drejtat e tyre, qoftë në sektorin privat apo publik, thuhet në urimin e KSL.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена