Na ndiqni në:

Receta

Cila është prejardhja e fjalës “meze” + meze propozime super të shijshme

Botuar

  • македонски јазик

Ne të gjithë duam të rostiçojmë, kurse shumë pak nga ne e dijmë domethënien e fjalës “meze”. Fjala “meze,” e ka prejardhjen nga fjala persiane dhe domethënë “shije”, “shijim”. Karakteristike për mezen është që servohet në formë të “mezeve” të vogla”, e kur është e shumëllojshme dhe e pasur lirisht mund të zëvendësohet me gjithë drekën ose darkën.

Propozim meze për ju: 1. Krahë pule me sos dhe 2. Bukë e pjekur me djath dhe hudhër

Krahët e pulës bëhen me erëza si kripë, piper të zi dhe spec të kuq dhe skuqen. Për salcën janë të nevojshme:

1 kokërr qepë

1 kokërr hudhër

Lugë uthull molle

Pak nga vaji në të cilin skuqeshin krahët e pulës

Një lugë salcë soja

Një lugë tabasko salcë ose bukovec djegës

Një lugë sheqer të kaftë

Zihen në vaj hudhra dhe qepa, pastaj shtohen përbërësit e tjerë.

Salca duhet të ziej derisa përbërja të bëhet e trashë si jogurt. Servohet e ftohtë.

Bukë të pjekur me djath dhe hudhër

1 bukë

5 lugë gjalpë

2 lugë vaj ulliri

3 kokrra hudhër

Origano

200gr. mocarellë djath

Kripë, biber

Së pari prehet buka në copa. Në enë përzihen gjalpi, vaji i ullirit, hudhra, origano, kripë dhe biber dhe ndajeni gjithë atë në masë të njejtë mbi copat e bukës. Vendosini në pleh të vajosur për pjekje dhe pjekni rreth 5 minuta, gjegjësisht derisa pak të skuqen. Nxirrini nga furra, spërkatni me djath mocarellë të imtë dhe pjekni edhe 3-5 minuta derisa djathi të shkrihet.

Сподели на:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени работни места во Полог:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!