fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

Kriza e koronës sjell drama të rënda nëpër shtëpitë – Në Gostivar 36 raste penale të dhunës në familje

Botuar

  • македонски јазик

Kriza e koronës ka intensifikuar dhunën në familje në zonën e Gostivarit. Pandemia, e cila po vazhdon prej dy vitesh, sjell me vete një sërë pasojash si pushime nga puna, mungesë parash, paqëndrueshmëri psikologjike dhe nervozizëm te njerëzit, gjë që rezulton në një humbje të lehtë të durimit dhe agresionit.

“Dhuna në familje ka ekzistuar gjithmonë, por sigurisht që pandemia e ka përkeqësuar situatën. Njerëzit nervozohen, humbasin punën, nuk kanë para, kështu që humbasin durimin, shpërthejnë. Nëse analizoni do të shihni se shumica e rasteve të dhunës në familje kanë qenë për shkak të parave, ai ka kërkuar para, nuk ia jepnin dhe kjo i bën njerëzit të mos mund të kontrollojnë veten”, tha psikologu Azbi Shaqiri nga Qendra për punë sociale në Gostivar.

Sipas të dhënave nga SPB Tetovë, në rajonin e gjerë të Gostivarit vitin e kaluar janë raportuar gjithsej 36 vepra penale të dhunës në familje, të cilat janë grumbulluar me po aq kallëzime ndaj 38 autorëve. Shumica e autorëve (33) ishin meshkuj, kryesisht bashkëshortë, ish-burra dhe të pamartuar, dhe 39 viktima të kësaj lloj dhune ishin gra, kryesisht bashkëshorte.

Në shumicën e këtyre krimeve është përdorur forca fizike nga autorët dhe viktimave u janë shkaktuar lëndime trupore.

Gjithashtu, vitin e kaluar janë regjistruar gjithsej 75 ankesa për veprën e dhunës në familje, në të cilat janë përfshirë 65 meshkuj dhe 13 femra si autorë dhe veprat janë kryer mbi 50 femra dhe 29 meshkuj. Nga ankuesit e përfshirë në ankesa, 25 ishin prindër, 18 bashkëshorte, 9 fëmijë, etj.

Të gjitha ankesat janë sqaruar në mënyrën e duhur dhe të raportuarve u janë dhënë paralajmërime, njofton policia.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена