Na ndiqni në:

Gostivari

Kovid KRIZË: Numri i shfrytëzuesve të ndihmës sociale në Gostivar mbërriti në 4.000

Botuar

  • македонски јазик

Kriza e koronës i varfëroi qytetarët. Bizneset dështojnë, punëtorët humbasin punën e tyre. Në Gostivar që nga fillimi i pandemisë ka një rritje të ndjeshme të familjeve të rrezikuara sociale. Sipas të dhënave të Qendrës për Punë Sociale, numri i përfituesve të ndihmës minimale të garantuar është rritur me rreth 40% dhe ka arritur në 4000.

“Numri i përfituesve të ndihmës minimale të garantuar është rritur me shpejtësi që nga fillimi i pandemisë. Kjo ndjehej sidomos kur kishte karantina, kufizime në lëvizje dhe funksionim të ambienteve. Shumë njerëz humbën punën e tyre, pa mjete elementare të jetesës. Dhe është një proces që zgjat, kështu që numri po rritet vazhdimisht”, tha Azbi Shaqiri, ushtrues detyre. drejtor i Qendrës.

Ekonomia dhe popullsia lokale e Gostivarit u ndikuan financiarisht nga mungesa e mërgimtarëve, e cila është e lidhur sërish me pandeminë Kovid. Për dyqanet dhe hotelierët, nuk kishte punë si zakonisht në stinët kur punëtorët emigrantë vizitonin atdheun e tyre. Shumë qytetarë nga punëtorë janë kthyer në shfrytëzues socialë.

Në Qendrën për Punë Sociale në Gostivar çdo muaj parashtrohen qindra kërkesa të reja për shfrytëzimin e asistencës minimale të garantuar. Një komision i posaçëm shqyrton dokumentet, inspekton terrenin dhe përcakton nëse situata reale është e përshtatshme me atë që tregohet në letër. Ndihma sociale u jepet aplikantëve që plotësojnë kriteret ligjore.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена