fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Ministri u bëri thirrje mësuesve që të vazhdojnë mësimin

Botuar

  • македонски јазик
Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, në një postim në Facebook u ka bërë thirrje pedagogëve që të vazhdojnë mësimin, duke theksuar se humbja e orëve është në dëm të nxënësve.
“Interesi më i mirë i fëmijëve duhet të jetë i pari, sepse e drejta për arsimim e çdo fëmije është një e drejtë e garantuar me Kushtetutë. Humbja e arsimit në kushte si kjo pandemi, kur qeveria dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës, bënë përpjekje maksimale për normalizimin e procesit arsimor, nuk i sjell dobi askujt, të paktën studentëve. Prandaj u bëj thirrje arsimtarëve të shkollave fillore dhe të mesme që të vazhdojnë mësimin, nxënësit të kthehen në shkollat ​​ku e kanë vendin. Kjo është e nevojshme kryesisht për të mbështetur nxënësit tuaj në një pjesë shumë të rëndësishme të jetës së tyre. Ata kanë nevojë për ju tani në këtë periudhë kur përgatiten për vazhdimin e shkollimit në shkollë të mesme, dhënien e provimeve profesionale dhe maturën shtetërore, nga e cila varet e ardhmja e tyre e mëtejshme arsimore dhe regjistrimi në universitetet brenda dhe jashtë vendit. Me një proces të ndërprerë arsimor, e gjithë kjo nuk mund të realizohet brenda afateve të përcaktuara dhe është në dëm të nxënësve dhe maturantëve aktualë, por edhe të gjithë nxënësve të tjerë. Qeveria dhe përfaqësuesit e SASHK-ut janë marrë vesh në fundjavë që të përcaktojnë përqindjen e rritjes së pagave që do të planifikohet dhe potencialisht do të realizohet me buxhetin plotësues, pas së cilës nxënësit e arsimit fillor dhe të mesëm të hënën do të kthehen në shkollë. Sindikata duhet të ketë besim te institucionet, sepse edhe më parë përmes dialogut partneritet u arrit një rritje 21% e pagave të mësuesve. Qeveria kërkon të plotësojë kërkesat e stafit pedagogjik. Ne duam të gjejmë një zgjidhje të përbashkët afatgjatë që do të sigurojë rritje të vazhdueshme të pagave në arsim, por edhe do të garantojë statusin ekonomik dhe social të stafit. Tani gjëja më e rëndësishme për fëmijët është të kthehen në shkollë dhe dialogu të vazhdojë”, ka shkruar ministri.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена