Na ndiqni në:

Lajme

Ministria e Transportit: “Besa Trans” ka kryer keqpërdorim të çertifikatës së licencës të një automjeti tjetër dhe vetëdijshëm e ka shkelur Ligjin

Botuar

  • македонски јазик

Numrat e çertifikatave të licencave të regjistruara në Drejtorinë doganore në hyrje dhe në dalje dhe të cilat spekulohen në opinion, në asnjë rast nuk janë pronë e autobusit të djegur të transportuesit “Besa Trans”. Kjo do të thotë se transportuesi ka keqpërdorur një certifikatë nga një automjet tjetër dhe një licencë nga kompania dhe në këtë mënyrë me vetëdije ka shkelur dispozitat e Ligjit për transportin rrugor, sipas Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve.

Teksa transportuesi ka hyrë dhe dalë jashtë vendit, Ministria e Transportit dhe Lidhjeve thekson se nuk janë organ që kanë kompetencë kontrolli dhe se ky informacion duhet të vërtetohet nga organet hetimore ndërkombëtare dhe vendase.

Për autobusin e djegur, transportuesi “Besa Trans” nuk ka pasur çertifikatë nga licenca për transport ndërkombëtar falas të udhëtarëve dhe ky autobus nuk është i regjistruar në bazën elektronike të të dhënave të Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve.

  • Për të sqaruar, numri 007017 është numër licence i transportuesit Besa Trans BTB për kryerjen e transportit ndërkombëtar të udhëtarëve. Numri 22679, i cili spekulohet nga media të caktuara dhe i cili është përdorur nga autobusi i djegur në dalje nga shteti, është numër i çertifikatës i licencës i një automjeti tjetër, me targa të tjera, po ashtu në pronësi të transportuesit Besa Trans, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve.

Ministria e Transportit dhe Lidhjeve, përmes një komunikate, mohon ashpër spekulimet e publikuara nga media të caktuara dhe thekson se tashmë disa herë kanë informuar se autobusi i djegur që mori pjesë në aksidentin në Bullgari nuk është i paraqitur nga pronari në bazën elektronike të të dhënave të Ministrisë, dhe kështu nuk ka kërkuar licencë për këtë automjet.

  • Në bazë të Ligjit për transport rrugor, neni 11 paragrafi 1, thuhet se transportuesi mund të fillojë transportin e udhëtarëve në komunikacionin rrugor vendor dhe ndërkombëtar, pas marrjes së licencës për kompaninë dhe çertifikatës për licencë të automjetit. Prandaj, tashmë kemi njoftuar se Ministria e Transportit dhe Lidhjeve i ka hequr licencën për të operuar me transportuesin Besa Trans BTB, thuhet në komunikatën e Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

ANKETIMI

По кој модел на настава треба да започне второто полугодие во училиштата?

Резултати од анкетата

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена