fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

MASH: Gjatë grevës duhet të organizohet mësim

Botuar

  • македонски јазик

Shkollat ​​fillore dhe të mesme nga nesër, kur është paralajmëruar greva nga kryesia e Sindikatës për Arsim, Shkencë dhe Kulturë – SASHK, do të vazhdojnë punën, gjegjësisht do të presin nxënës dhe do të organizojnë proces edukativo-arsimor, njofton Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH).

-Rregullimet ligjore në këtë fushë mbrojnë interesat e nxënësve. Sipas ligjeve për arsimin fillor dhe të mesëm, puna arsimore duhet të realizohet gjatë gjithë vitit shkollor. Nuk guxon të ketë ndërprerje, me përjashtim të rrethanave emergjente si kriza, epidemi, p.sh. pandemi, zjarre, përmbytje apo fatkeqësi të tjera të mëdha natyrore, të cilat vendosen nga Qeveria dhe rregullojnë mënyrën e organizimit dhe mbajtjes së mësimit deri në përfundim të viti shkollor, të përcaktuar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Siç theksojnë ata, drejtuesit e shkollave kanë për detyrë ligjore që të organizojnë procesin edukativo-arsimor dhe të mundësojnë vazhdimësinë e vijimit të mësimit në klasa, e cila është krijuar pas një viti e gjysmë arsimimi të nxënësve në rrethana të jashtëzakonshme dhe kushte pandemike, ata përsëri u kthyen në bankat e shkollës, ku është vendi i tyre.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена