Na ndiqni në:

Maqedoni

MASH: Është e arsyeshme që të vazhdojë mësimi dhe të intensifikohen negociatat

Botuar

  • македонски јазик

“Çdo ditë dhe orë e humbur e procesit arsimor është në dëm të drejtpërdrejtë të nxënësve dhe askush nuk mund t’i dëmshpërblejë. Prandaj, Ministria e Arsimit dhe Shkencës mirëpret iniciativën e Këshillit të SASHK-ut për intensifikimin e negociatave për rritjen e pagave të mësimdhënësve, por jo vendimin për vazhdimin e grevës”, thuhet në komunikatën e MASH pas vendimit të SASHK-ut të mos i pranojë konkluzionet e seancës së djeshme të Qeverisë, dhe të vazhdojë grevën deri në arritjen e marrëveshjes për çështjet kontestuese.

Sipas Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, është e papërgjegjshme këmbëngulja për të vazhduar me ndërprerjen e mësimit, në kushtet kur mësuesve u ofrohet zgjidhje për rritjen e pagave.

  • Është e arsyeshme që greva të pezullohet dhe sindikata të vazhdojë negociatat, derisa të arrihet një zgjidhje e pranueshme për të gjitha palët. Përndryshe, SASHK-u do të jetë përgjegjës i vetëm për humbjen e pariparueshme të nxënësve dhe prindërve. U bëjmë thirrje mësuesve që të fillojnë të veprojnë sërish në interesin më të mirë të fëmijëve dhe të kthehen në mësime. Rritje të pagave do të ketë edhe në arsim, siç ka pasur në pesë vitet e fundit. Ofrohet një rritje prej 10%, e cila do të sigurohet nga buxheti suplementar. Kjo nënkupton paga më të larta të mësimdhënësve për 2500 denarë në muaj. Ne kemi ofruar gjithashtu një metodologji që do të sigurojë rritje të vazhdueshme të pagave dhe zgjidhje të përhershme të statusit social të të punësuarve në arsim, sipas Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.

Njëkohësisht kujtojnë se më parë përmes dialogut partneritet është arritur një rritje e pagave të mësuesve me 21%. Me këtë rritje, paga e mësuesit në arsimin fillor është rritur për mbi 3.200 denarë plus punën e kaluar dhe tani është së paku 24.786. Rritja e arsimtarit në arsimin e mesëm është mbi 4.300 denarë plus punën e kaluar dhe paga mesatare është 25.874.

Mësues, vendosni interesin e fëmijëve para interesit tuaj personal. Vendi i nxënësve është në shkollë. E drejta për arsimimin e çdo fëmije është një e drejtë e garantuar me Kushtetutë, apel i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена