Na ndiqni në:

Maqedoni

MPPS: Kopshtet do të punojnë edhe gjatë grevës dhe fëmijët do të jenë në përkujdesje

Botuar

  • македонски јазик

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se të gjitha institucionet parashkollore në ditët e grevës së paralajmëruar, do të kryejnë aktivitetet e tyre të përkujdesjes dhe edukimit të fëmijëve si më parë.

Me rastin e grevës së paralajmëruar nga SASHK-u dhe në institucionet parashkollore, e cila e drejtë është e drejtë e garantuar e punëtorëve në pajtim me Kushtetutën, gjatë ushtrimit të së drejtës në grevë, punëtorët janë të obliguar që të sigurojnë punën minimale të pandërprerë të institucioneve. dhe niveli i nevojshëm i realizimit duhet të sigurohet të drejtat dhe interesat e qytetarëve, përkatësisht përkujdesja dhe edukimi i pandërprerë i fëmijëve parashkollorë, thonë nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale.

Ministria shton se në përputhje me Konventën për të Drejtat e Fëmijëve, me dispozitat e Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ligjit për mbrojtjen e fëmijëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut, është e drejtë e patjetërsueshme e fëmijëve që të jenë në përkujdesje dhe edukim në institucionet parashkollore si mënyrë e mbrojtjes së fëmijëve.

Sipas Ligjit për mbrojtjen e fëmijëve, në institucionet parashkollore për fëmijë, veprimtaria e përkujdesjes dhe edukimit të fëmijëve parashkollorë nuk guxon të ndërpritet përveç rasteve emergjente (fatkeqësi natyrore, epidemi etj.), për të cilat vendos themeluesi. dhe pas pëlqimit paraprak nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, por jo gjatë grevës, sqaron MPPS.

Ata theksojnë se të gjitha institucionet parashkollore duhet të respektojnë Ligjin, Kushtetutën e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Konventën për të drejtat e fëmijëve dhe të organizojnë procesin e kujdestarisë.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена