Na ndiqni në:

Maqedoni

Muhamed Zeqiri në paraburgim 30 ditor

Botuar

  • македонски јазик

Gjyqtari i procedurës paraprake ka pranuar propozimin e Prokurorisë Publike dhe Sekretarit të Përgjithshëm të Qeverisë, Muhamed Zeqiri, i cili ka dhënë dorëheqje të parevokueshme nën dyshimin për keqpërdorim të pozitës zyrtare, i ka caktuar masën e paraburgimit prej 30 ditësh.

  • Me propozimin e Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit për caktimin e paraburgimit ndaj personit për të cilin ekzistojnë dyshime të arsyeshme për vepër penale Keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar, gjyqtari i procedurës paraprake pas prokurorit kompetent dhe të dyshuarit ndaj mbrojtësit të tij në lidhje me kërkesën, duke vlerësuar të gjitha faktet që i janë bashkangjitur propozimit të zgjidhura me të cilat ka pranuar propozimin dhe të dyshuarit i ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh për shkak të ekzistimit të bazave nga neni 165 paragrafi 1 pika 1,2 dhe 3 të LPK-së, thuhet në njoftimin e Gjykatës Themelore Penale Shkup.

Siç njoftoi paraprakisht gjykata, gjyqtari i procedurës paraprake, pas marrjes së propozimit të Prokurorit Publik, në afatin e përcaktuar ligjor ka lëshuar urdhër në SP kompetent për shoqërimin e të dyshuarit, por gjatë ditës është paraqitur në gjykatë për vendosje mbi propozimin.

Kundër këtij vendimi palët kanë të drejtë ankimi në Këshillin Penal të kësaj gjykate.

“Sa i përket dy të dyshuarve të tjerë të përfshirë në propozimin për caktimin e paraburgimit të cilët janë shtetas të huaj dhe të cilët janë njoftuar se janë të paqasshëm për organet e rendit, është marrë vendim për ndalimin e tyre nga gjetja apo privimi i lirisë”,thuhet në njoftimin e Gjykatës Themelore Penale Shkup.

Prokurorja publike Katerina Kolarovi, pas marrjes në pyetje në Gjykatë, bëri të ditur se të dyshuarin Muhamed Zeqiri e kanë ballafaquar me argumentet e kërkuara me Ligjin për Procedurën Penale dhe se i mbetet gjykatës të vendosë për kërkesën.

Ajo theksoi se nuk kanë prova në kuptimin formal se ai po planifikon arratisje, por siç tha ajo ka dyshime.

“Këto janë konstatime operative që janë paraqitur nga gjykata, nëse gjykata i pranon do t’ju komunikohen, nëse nuk i pranojnë do ta shpjegojnë sërish pse nuk i kanë pranuar”, tha ajo.

Zeqiri dyshohet se në periudhën nga prilli i vitit 2021 deri në janar të vitit 2022, duke shfrytëzuar pozitën e tij zyrtare, pa kryer procedurë përkatëse të prokurimit publik, ka lidhur kontratë për shërbime konsulente me një person juridik në të cilën shtetasit e dyshuar kroatë e kanë ndihmuar me dashje. Të dyshuarit për personin juridik me veprimet e ndërmarra kanë përfituar dobi të konsiderueshme pasurore kundërligjore në vlerë të përgjithshme prej 57.932.100,00 denarë, në dëm të Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, shumë më e madhe se 795.000 euro, gjegjësisht shuma e kontraktuar për kryerjen e shërbimeve konsulente.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена