Na ndiqni në:

Maqedoni

MPB: Rregullim i pagës minimale dhe rritje me 5% në shtator

Botuar

  • македонски јазик

Nga MPB bëjnë të ditur se paga e punëtorëve paguhet në bazë të Ligjit për punë të brendshme dhe të Kontratës Kolektive dhe se sipas Ligjit të ri për pagë minimale, paga minimale bruto është 26.422 denarë.

  • Paga për punonjësit në MPB, për vendin më të ulët të punës, sipas sistematizimit të MPB-së, me statusin e personave të autorizuar dhe punonjës policie është mbi pagën minimale, e cila do të rritet më tej me 5%. , e cila do të fillojë të paguhet nga shtatori 2022. Për të punësuarit në MPB, të cilëve u paguhet paga sipas Ligjit për Marrëdhëniet e Punës, është harmonizuar paga minimale dhe duke filluar nga muaji mars, të gjithë të punësuarit sipas këtij ligji do të kenë paga të harmonizuara, përkatësisht paga të rritura, thuhet në një deklaratë të Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Procesi i pagesës së pagave, si dhe të gjitha aktivitetet që kryhen në MPB, janë objekt i inspektimeve dhe për këtë, thuhet në deklaratë, MPB-ja dhe Sindikata e Policisë së Maqedonisë (MSHP) kërkuan dhe morën mendim nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale është konfirmuar statusi ligjor i procesit të pagesës së pagave për punonjësit në Ministrinë e Punëbe të Brendshme.

  • Kjo mënyrë pagese është në interes të punonjësve dhe me komponentin bazë të pagës, vlera e orëve jashtë orarit, natës, fundjavës, pushimit është më e lartë në raport me pagën bazë. Ministria e Punëve të Brendshme dhe MSHP-ja në periudhën e ardhshme do të angazhohen për respektimin e vazhdueshëm të procesit të harmonizimit të pagave të dakorduara më parë në bashkëpunim me Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ministria e Financave do të sigurojë mjete për rritje të mëtutjeshme të pagave për punonjësit e MPB-së, tha MPB.
Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена