Na ndiqni në:

Maqedoni

Më 14 prill, grevë e përgjithshme e punonjësve të Postës Kombëtare

Botuar

  • македонски јазик

Sindikata e Postës së Maqedonisë dhe Sindikata e Sh.A Posta e Maqedonisë së Veriut do të organizojë grevë të përgjithshme më 14 prill, për shkak të mospërmbushjes së kërkesës së tyre për rritje të pagave të punëtorëve në këtë kompani, në vlerë prej 3.000 denarë.

Arsyeja e grevës, siç theksoi në konferencën e sotme për media, kryetari i Sindikatës së Postës së Maqedonisë, Boro Veligdenov, vjen pas dështimit të dialogut trepalësh ndërmjet Bordit të Postës së Republikës së Maqedonisë, Qeverisë dhe Sindikatës. organizatat e Postës së Republikës së Maqedonisë.

-Sindikatat e Postës së Maqedonisë më 8 shkurt kanë dorëzuar kërkesë deri te Bordi i drejtorëve dhe drejtori i përgjithshëm për rritje lineare të pagave prej 3.000 denarë, por nuk kemi marrë përgjigje dhe as nuk jemi ftuar nga drejtori i përgjithshëm për ta zbatuar. kërkesën tonë. Në ndërkohë kemi mbajtur një takim me zëvendëskryeministrin për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi, Bordin e Drejtorëve dhe sindikatat për të zbatuar kërkesën tonë. Ne u pajtuam që në afat prej 7 ditësh t’u përgjigjemi kërkesave tona, por pas afatit nuk morëm përgjigje dhe as nuk u ftuam në takim të ri, tha Veligdenov.

Greva e përgjithshme e punëtorëve do të mbahet me fillim nga ora 08:00 në vendet e tyre të punës në Postën e Maqedonisë dhe në të gjithë vendin në të gjitha degët.

Greva do të zgjasë deri në plotësimin e kërkesave të tyre. Veligdenov theksoi se arsyeja e grevës është shqetësimi i mbi 2200 punonjësve për të ardhmen e kompanisë dhe pasiguria e mbajtjes së vendeve të punës, mos rritje e pagave për më shumë se 30 vjet, kushtet nën standarde të punës, mungesa shumëvjeçare e mjeteve, por edhe pakënaqësi të punonjësve nga sistematizimi ekzistues, si dhe mosrealizimi i disa kërkesave të punonjësve dhe Sindikatave të deklaruara në Konkluzionet e datës 15.10.2021.

Ai shtoi se në bazë të Ligjit për shërbimet postare, ata kanë obligim të respektojnë nenin 49 dhe të sigurojnë pranimin, renditjen dhe shpërndarjen e dërgesave postare që kanë të bëjnë me korrierët e regjistruar, korrierët e regjistruar nga siguria dhe mbrojtja dhe disa dërgesa të tjera të regjistruara të listuara në legjislacioni. Çdo gjë tjetër, tha ai, do të ndërpritet gjatë grevës.

Darko Dimovski, kryetar i Federatës së Sindikatave të Maqedonisë në konferencën për media tha se më 15 tetor së bashku me sindikatat kanë pasur takim me drejtorin gjeneral Jani Makraduli ku, siç tha ai, qartë dhe me zë të lartë u është thënë se në përputhje me Rritja e pagës minimale, linearisht për 3.000 denarë do të rriten të gjitha pagat në SH.A. Posta.

– Paga minimale është 18.000 denarë, por drejtori Jani Makraduli nuk i përgjigjet premtimit dhe për këtë arsye shprehim pakënaqësinë tonë, sepse nuk mund të fshihet pas Ligjit për pagën minimale, dhe se ligji thotë qartë në nenin 8 duhet ato paga të harmonizohen, shtoi Dimovski.

 

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена