fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Nedellkov: Protesta e djeshme është përpjekje për të dobësuar pozitat e SASHK-ut

Botuar

  • македонски јазик

Kryetari i Sindikatës për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SASHK), Jakim Nedelkov protestën e djeshme të një pjese të anëtarësisë e vlerësoi si tentim për dobësimin e pozitave të sindikatës.

Sipas Nedelkov, arsimtarët që u mblodhën dje për të protestuar para selisë së SASHK-ut me gjasë janë të manipuluar ose të painformuar.

  • Tubimet e tilla të paidentifikuara ku nuk e dimë se kush është organizator, as cili është qëllimi, nuk çojnë në asgjë dhe me gjasë është një përpjekje e mirë për të dobësuar pozitat e SASHK-ut, duke prishur unitetin e SASHK-ut, i cili në fund të ditës do të jetë një urim që kushdo që e shqetëson SASHK-u të jetë sindikata e vetme dhe më e fortë në vend. Këtu duhet të fillojmë – cili është qëllimi i reagimeve të tilla të ashpra, tha Nedelkov në konferencën e sotme për media.

Ai bëri të ditur se tubime të tilla nuk do ta pengojnë atë të punojë sipas ligjit dhe të avokojë për të drejtat e punëtorëve.

  • Deri më tani kemi pasur shumë goditje dhe gjithmonë kemi dalë me rezultate, por një i tillë i ashtuquajtur dyfishimi spontan nuk duket si edukatorë. Unë do t’i kërkoj falje kujtdo nëse e ofendoj, por kjo sjellje nuk çon në asgjë. Të gjithë të jenë të vetëdijshëm se nuk do të hezitoj të punoj në përputhje me ligjin, të ndërtojmë partneritet dhe të mbrojmë të drejtat e punëtorëve, tha Nedelkov.

SASHK ka apeluar anëtarësimin që të mos bien në dezinformata dhe siguroi se vendimi për pezullimin e grevës është në përputhje me ligjin.

Takimi i parë me ndërmjetësuesin e emëruar dje nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale tashmë është caktuar për sot në ora 14:00, siç informoi Nedelkov.

Këshilli i SASHK-ut dje vendosi ta ndërpresë grevën pasi ishte njoftuar nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale se Ministria e Arsimit dhe Shkencës është e gatshme për zgjidhje paqësore të mosmarrëveshjes. Nedelkov paralajmëroi se nëse në periudhën e zgjidhjes paqësore të mosmarrëveshjes nuk gjenden zgjidhje të përshtatshme, greva do të riaktivizohet.

Pas shpalljes së vendimit për shtyrjen e grevës, një pjesë e anëtarëve të SASHK-ut janë mbledhur para selisë së sindikatës, duke kërkuar nga kryetari i SONK-ut që të sqarojë arsyen për shtyrjen e grevës.

Afati maksimal për zgjidhjen paqësore të mosmarrëveshjeve është 20 ditë. Ndërmjetësuese në kontest, siç njoftoi dje ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, është Dragica Isailovska-Mitrovska.

  • Ajo është e paanshme, e njeh ligjin, ligjin për marrëdhëniet e punës dhe ligjet për arsimin dhe ka kompetenca për të qenë pajtuese. Me rolin e saj besoj se do të arrijmë një zgjidhje. Do të jenë përfaqësues të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, SASHK-ut dhe së bashku me ndërmjetësuesin do të marrin pjesë në negociata, tha dje ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jovanka Trençevska.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена