fbpx
Na ndiqni në:

Kuriozitete

Urat e pazakonta të rrugës Atlantike në Norvegji

Botuar

  • македонски јазик

Rruga Atlantike ose Atlanterhavsvejen në Norvegji, sigurisht është një nga rrugët më magjepsëse – pikërisht për shkak të shtatë urave të pazakonta që e bënë atraksion botëror.

Ajo ngrihet mbi valët e egra të Detit Norvegjez të cilat shpesh herë shkëputen gjatë stuhive, e vetëm gjatë ndërtimit mbijetoi 12 uraganë. Ky segment, i njohur edhe si Rruga 64, përbëhet nga disa argjinatura, shtatë ura dhe katër ndalesa- të cilat shërbejnë për relaksim dhe kënaqësi në pamjet mahnitëse.

Rruga së pari është ndërtuar që t’i lidh komunat Ruse dhe Averoj, ndërsa pranë rrugës janë bërë vende speciale për peshkim ( si dhe një urë veçanërisht i dizajnuar për këtë qëllim) në të cilat turistët dhe popullsia lokale shpesh vijnë të marrin cod të freskët.

Në shekullin 20, itinerari së pari është menduar si rrugë hekurudhore, por planet nuk u arritën. Planifikimi i rrugëve filloi në vitet e 70-ta të shekullit të kaluar, por vet ndërtimi filloi në vitin 1983. Pasi ishte i goditur nga uraganë – njëri pas tjetrit- 12 herë, urat e pazakonta të rrugës Atlantike më në fund janë hapur më 7 Korrik 1989.

Во 20 век, рутата првично беше замислена како железничка пруга, но плановите не успеаја. Планирањето на патиштата започна во 70-тите години на минатиот век, но самата изградба започна дури во 1983 година. Откако беше погоден од урагани – еден по друг – 12 пати, необичните мостови на Атлантскиот пат конечно беа отворени на 7 јули 1989 година.

Атланска-Цеста1Атланска-Цеста2Атланска-Цеста3

Атланска-Цеста4

Атланска-Цеста5

Атланска-Цеста6

Атланска-Цеста7

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена