Na ndiqni në:

Gostivari

Nijazi nga Mirdita e Gostivarit:Bashkëshortja është e palëvizshme, kurse mjekët dhanë mendim negativ për përkujdesje të huaj

Botuar

  • македонски јазик

“Unë kujdesem për të gjitha nevojat elementare të gruas sime, ajo është e lidhur për krevat prej 12 vitesh, dhe nuk mund të bëjë asgjë e vetme, e ushqej, e laj … Por, për t’i bërë gjërat më keq, ne morëm vendim negativ për kujdesin e dikujt tjetër nga komisioni mjekësor nga Velesi, i cili ka shqyrtuar dokumentet. Këtë tarifë e kemi shfrytëzuar rregullisht edhe më parë, 4500 denarë në muaj. Tani e prenë, as nuk e shpjegojnë pse. Si mund të japin mendim negativ mjekët për një grua të shtrirë në shtrat e të palëvizshme?”, kështu e ka përshkruar problemin me të cilin ballafaqohet Niazi Nuredini nga fshati Mirditë i Gostivarit.

Bashkëshortja e tij, 69-vjeçarja Asibe, prej 12 vitesh qëndron e shtrirë në shtrat për shkak të sëmundjes dhe Niazi kërkon të lajmërojë mediat se opinioni konsullor i komisionit është joreal dhe kërkon të ndreqë padrejtësinë. “Unë duhet të kujdesem për të 24 orë në ditë dhe komisioni vendos që ajo nuk ka nevojë për ndihmë. Epo, a duhet të humbasim ato pak para që morëm për kujdesin e huaj? Pensioni nuk më mjafton as për faturat, as për ushqimin dhe ne paguajmë shumë për barnat që duhet të marrë gruaja”, tha ai.

Për shkak të mendimit negativ konsullor, Asibe do të humbasë të drejtën e përkujdesjes së dikujt tjetër, të cilën e ka shfrytëzuar në 12 vitet e fundit. Vendimi për kompensimin e përgatitur nga Qendra për Punë Sociale është bazuar në dokumentin e komisionit mjekësor.

“Të kthehen politikanët pak kah populli, të shohin si jetojmë, askush nuk erdhi të më pyeste si kujdesem për gruan time të sëmurë. Ata vijnë vetëm kur ne duhet t’i votojmë. Le të interesohen për punën e institucioneve nga të cilat varet populli”, tha Nuredini i revoltuar.

Në një përgjigje me shkrim për rastin, Qendra për Punë Sociale e Gostivarit u ka bërë thirrje autoriteteve që të ndërmarrin veprime, dhe të hetojnë formën dhe arsyen e miratimit të mendimit konsullor negativ.

“Ne si Qendër do ta ndjekim rastin dhe do të përpiqemi që dokumentacioni që i nevojitet qendrës sonë të jetë i plotë”, thuhet në përgjigje.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена