Na ndiqni në:

Gostivari

Paketa të Vitit të Ri të Koalicionit rural dhe Tezga jonë “Prej fëmijëve për fëmijët”

Botuar

  • македонски јазик

Koalicioni Rural në bashkëpunim me gratë punëtore nga “Tezga jonë” dhe nga shkolla fillore “Goce Dellçev” nga Gostivari promovuan prodhimet ushqimore dhe bujqësore të prodhimit vendor për nxënësit e shkollës rajonale në fshatin Tumçevishtë. Përkatësisht, gjatë gjithë muajit dhjetor nxënësit dhe gratë nga “Tezga jonë” kanë punuar së bashku në përgatitjet për Vitin e Ri, dhe ndër të tjera kanë arritur të bëjnë kartolina, dekorime, por edhe ushqime të përgatitura në vend dhe kështu të përgatisin pako të Vitit të Ri për fëmijët me aftësi të kufizuara në Kërçovë.

Nga ana tjetër, ky moment u shfrytëzua për të promovuar paketat e Vitit të Ri tek “Tezga jonë” dhe fëmijët që në fillimet e tyre të mësohen me konsumimin e ushqimeve të pastra dhe të shëndetshme që ne i prodhojmë vetë. Me rastin e shkëmbimit të pakove u nënshkrua memorandum bashkëpunimi në mes të shkollës fillore Goce Dellçev dhe Koalicionit Rural, të cilët u zotuan se do të punojnë në aktivitete të përbashkëta që do të mundësojnë promovimin e prodhimit vendor bujqësor dhe zhvillimin rural.

“Bashkëpunime të tilla janë vendimtare për ne dhe na ndihmojnë shumë në realizimin e planeve dhe aktiviteteve tona, sidomos kur bëhet fjalë për një shkollë që ka njësi rajonale, siç është rasti me këtë në fshatin Tumçevishtë, dhe bujqësia, prodhimi i ushqimit edhe pjesëmarrja e fëmijëve në kultivimin e bimëve do t’u japë atyre një pasqyrë që në fillim se sa fisnik është prodhimi i ushqimit dhe se të gjithë së bashku duhet të investojmë në ruajtjen e zonave rurale dhe në zhvillimin e prodhimit vendas ushqimor. ” tha drejtori i shkollës Orce Milçeski.

Promovimi i prodhimit vendor ushqimor, zhvillimi rural, edukimi i fëmijëve që në fillim është veçanërisht i rëndësishëm për ne nëse duam të ndikojmë në ndryshimin e ndërgjegjes, por edhe në krijimin e brezave të rinj të ardhshëm të fermerëve që do ta çojnë bujqësinë përpara, sepse nëse ne kemi epitetin se jemi një vend rural, atëherë pikërisht për këtë duhet të investojmë dhe zhvillojmë, dhe 2 vitet e fundit të jetesës në një pandemi na kanë dëshmuar se sa i rëndësishëm është prodhimi vendor i ushqimit të pastër dhe të shëndetshëm, shtoi Liljana Jonoski, drejtor ekzekutiv i Koalicionit Rural.

Gratë prodhuese nga “Tezga jonë” theksuan përfitimet e platformës së parë online për shitjen e produkteve bujqësore për Koalicionin Rural dhe se aktivitete të tilla janë vendimtare për zhvillimin e bujqësisë dhe shkëmbimin e përvojave nga rajone të ndryshme dhe të prodhimit dhe në përgjithësi. për nxitjen e zhvillimit rural.

Shkëmbimi i pakove do të thotë që fëmijët nga fshati Tumçevishtë do të kenë mundësinë të shijojnë ushqim të pastër dhe të shëndetshëm në një formë të përshtatur për ta si patate të skuqura lajthie, lëng molle, mollë të freskëta, mollë të thata japoneze të ngjashme me çamçakëz, dhe kaq e shëndetshme. Nga ana tjetër, fëmijët me aftësi të kufizuara nga Kërçova do të kenë mundësinë të shijojnë produkte të tilla, por edhe të shohin se çfarë kanë përgatitur për ta miqtë e tyre nga zonat rurale.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена