Na ndiqni në:

Gostivari

Nga 31.722 lëndë të pranuara vitin e kaluar, Gjykata Themelore në Gostivar ka zgjidhur 30.620

Botuar

  • македонски јазик

Gjatë vitit të kaluar në Gjykatën Themelore në Gostivar janë pranuar gjithsej 31.722 lëndë, prej të cilave 30.620 janë zgjidhur. Në vitin 2021, gjykata lëshoi ​​më shumë se 8000 vërtetime që rregullojnë të drejtat e qytetarëve.

Të dhënat me rastin e Ditës së Gjyqësorit, e cila shënohet sot, 31 mars, i ka ndarë zëdhënësja e Gjykatës Themelore të Gostivarit, Emine Murati.

Kryetarja e Këshillit Gjyqësor Pavlina Cërvenkovski informoi për punën e gjykatave në nivel shtetëror.

“Në nivel shtetëror, gjykatat në janar 2021 kanë filluar me 99.954 lëndë të pazgjidhura, kanë pranuar 564.899 lëndë të reja, kanë pasur gjithsej 664.493 lëndë në funksion. Nga ky fond lëndësh janë zgjidhur 567.155 lëndë, ndërsa të pazgjidhura 97.338 lëndë. Sipas të dhënave, gjykatat në vitin 2021 kanë arritur të tejkalojnë fluksin e lëndëve dhe ta zvogëlojnë numrin e lëndëve të pazgjidhura për 2256 lëndë”, tha Cërvenkovski.

Dita e 31 marsit 1945 konsiderohet si dita e krijimit të gjykatave, pra e hedhjes së themeleve të drejtësisë në vend. Më 31 mars 1945 u miratua Karta e ASNOM-it për organizimin e gjykatave të rregullta kombëtare të Maqedonisë Federale dhe Vendimi i ASNOM-it për themelimin e Gjykatës për gjykimin e veprave kundër nderit kombëtar maqedonas. Karta themeloi 25 gjykata të qarkut, 3 gjykata të qarkut me seli në Shkup, Shtip dhe Manastir dhe një Gjykatë Supreme me seli në Shkup.

 

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена