Na ndiqni në:

Maqedoni

Vitin e kaluar nga pikë pagesat janë mbledhur rekord prej 46,4 milion euro

Botuar

  • македонски јазик

Mbi 46.4 milionë euro janë të hyrat vjetore nga arkëtimi i taksave të Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore vitin e kaluar, që është 2.8 milionë euro më shumë krahasuar me vitin 2019 dhe 12.1 milionë euro më shumë se në vitin 2020. Mbi 25 për qind nga gjithsej mjetet vitin e kaluar janë realizuar përmes pagesës elektronike në Korridorin 10. Këtë vit NPRRSH pret të hyra mbi 50 milionë euro, vënien në punë të pikave të pagesës Preod dhe Kadrifakovë në autostradën Shkup-Shtip, si dhe sistem elektronik rë pagesës në pikë pagesat ekzistuese të Korridorit 8.

Drejtori i Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore (NPRRSH) Ejup Rustemi në një intervistë për MIA-n tha se shërbimi me pagesë në NPRRSH në vitin 2021, ndonëse ishte vit i pandemisë dhe mundësive të kufizuara për komunikacion të pandërprerë ndërmjet vendeve ka arritur të hyra rekord dhe sukses historik në 35 vjet ekzistencë. Përkundër pikave të mbyllura kufitare deri në gjysmën e dytë të muajit maj, thotë Rustemi, shërbimi i pagesave ka arritur të organizojë dhe kontrollojë në mënyrë të shkëlqyer punën dhe të arrijë një qarkullim në vitin 2021 që është 36 për qind më shumë krahasuar me vitin 2020 dhe krahasuar me rritjen rekord të vitit 2019 është në rritje prej gjashtë përqind.

-Sipas qarkullimit aktual të realizuar vjetor nga arkëtimi, rritja është mbi 170.000.000 denarë (2.8 milionë euro) më shumë se në vitin 2019, ndërsa në krahasim me vitin 2020 rritja është për 747.583.000 denarë (ose 12.155 milionë euro) më shumë qarkullim të realizuar nga arkëtimi në pikë pagesat. Në vitin 2019, të hyrat e përgjithshme ishin 2.681.866.666 (ose 43.6 milionë euro), ndërsa në vitin 2020 të hyrat ishin 2.092.9818.055 denarë (ose 34.029.562 euro). Këtë vit kalendarik të hyrat janë 2.853.668.980 denarë (ose mbi 46,4 milionë euro). Këto shuma të të hyrave i referohen vetëm qarkullimit të realizuar nga arkëtimi në pikë pagesat, shitja dhe rimbushja e pajisjeve elektronike dhe mbi 25 për qind e totalit të automjeteve të arkëtuara realizohet përmes arkëtimit elektronik të Korridorit 10, thekson Rustemi në intervistë.

Në një masë të madhe për arritjen e këtyre rezultateve, siç thotë ai, ka kontribuar Qendra Moderne e Monitorimit, e cila është bërë sipas standardeve evropiane për monitorimin dhe organizimin e punës.

-Duke pasur parasysh rezultatet e arritura në pagesën elektronike, fokusi ynë këtë vit do të jetë vazhdimi i procesit të modernizimit të pikë pagesave. Në vitin 2022, sa i përket shërbimit me pagesë, kemi vendosur synime të larta, të cilat do të bëhen realitet me hapjen e dy pikave të reja të pagesës, Preod dhe Kadrifakovë, dhe të ardhurat vjetore parashikohen të jenë mbi 50 milionë euro, ndërsa këtë vit. do të prezantojmë sistemin elektronik të mbledhjes së tarifave dhe Korridorin 8, njoftoi drejtori i NPRRSH-së.

Është në proces përgatitja e dokumentacionit të projektit për rikonstruksionin dhe zbatimin e sistemit elektronik për pagesë në stacionet ekzistuese të pagesave në Korridorin 8. Pas miratimit të plotë të dokumentacionit të projektit nga organet dhe institucionet kompetente, Rustemi njofton se do të fillojë zbatimi në terren. Modernizimi i stacioneve të pagesave në Korridorin 8 pritet të nisë pas tremujorit të parë të vitit.

Duke marrë parasysh kushtet klimatike dhe sezonin kur më së shpeshti pauzohen punimet ndërtimore, thekson ai, përfundimi i ndërtimit dhe zbatimit të sistemit elektronik të arkëtimit në pikë pagesat Preod dhe Kadrifakovë pritet të përfundojë deri në fund të muajit prill të këtij viti.

-Rritja e të hyrave nënkupton edhe rritjen e investimeve, rritjen e ndërtimit, rehabilitimin, rindërtimin, ndërtimin e rrugëve të reja, përfundimin e rrugëve të filluara, përmirësimin dhe mirëmbajtjen më të mirë të infrastrukturës rrugore në vend me qëllimin përfundimtar të rrugëve të sigurta për qytetarët, theksoi Rustemi.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена