fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

Mbetën vetëm 4 gjinekologë në spitalin në Gostivar, ata luftojnë për t’i mbuluar nevojat

Botuar

  • македонски јазик

Është përgjysmuar numri i mjekëve gjinekologë në spitalin e Gostivarit. Nga tetë mjekët gjinekologë në repart, katër kanë dalë në pension. Tani i gjithë kujdesi profesional për pacientët, lindjet dhe operacionet operative gjinekologjike u janë lënë katër mjekëve.

“Dy mjekët gjinekologë, Dr.Seare Osmani dhe Dr.Jamin Ajadari, kanë dalë në pension së fundi, ndërsa më parë kanë dalë në pension mjekët Aco dhe Fadil, kështu që çdo gjë që bënin 8 mjekë, ka rënë në shpinë të katër mjekëve. Ne luftojmë të mbulohemi me njëri-tjetrin dhe tashmë ndihemi të lodhur. Dhe pas 24 orësh në detyrë, në vend që të shkojmë në shtëpi, qëndrojmë ekstra në punë, duke u organizuar disi për të përfunduar gjithçka që nevojitet. Kjo është një situatë vërtet alarmante”, ka thënë shefi i repartit të gjinekologjisë dhe obstetrikës në Gostivar, dr. Agim Jakupi, duke theksuar se për problemin kishte alarmuar shumë vite më parë, ndërsa tani është duke u përshkallëzuar.

 

“Unë me të vërtetë nuk e di se sa do të zgjasë kjo. E kam vënë në dukje prej vitesh problemin, që personeli duhet të ishte përgatitur më herët, duhen 5 vite specializim, pastaj dy vite ai mjek duhet të përshtatet në punë, të marrë siguri dhe pavarësi. E kemi thënë një milion herë në Ministri, por duket se askush nuk i kushton vëmendje. Unë nuk shoh ndonjë zgjidhje tjetër, përveç se disa mjekë të vijnë nga një qytet tjetër, por sa e realizueshme është kjo dhe cila është zgjidhja. Tani për tani duhet të luftojmë në këtë mënyrë”, tha doktor Jakupi.

Sa i përket personelit mjekësor dytësor, shefi vlerëson se në repart ka mjaft infermierë.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена