Na ndiqni në:

Maqedoni

Nëpër rrugën Mavrovë-Dibër mund të lëvizin vetëm automjete të lehta

Botuar

  • македонски јазик

Shoqata e Automjeteve të Maqedonisë njofton sot paradite se qarkullimi në rrugët shtetërore zhvillohet në rrugë kryesisht me lagështirë, nëpër qafa malore me mbetje të borës së qullur në rrugë pas intervenimit të ekipeve kujdestare të JP Makedonija Pat. Nga ora 6:30 në rrugën Mavrovë – Dibër afër fshatit Kosovrasti qarkullimi lejohet vetëm për automjete të lehta i cili zhvillohet pas devijimit. Ndalimi i qarkullimit zbatohet vetëm për automjetet e rënda.

Intensiteti i komunikacionit në rrugët jashtë zonave urbane është mesatar. Në vendkalimet kufitare nga ana e Maqedonisë nuk ka vonesa për hyrje dhe dalje nga vendi.

AMSM rekomandon rregullim të shpejtësisë, respektim të sinjalizimit të vendosur në komunikacion dhe drejtim të kujdesshëm të automjeteve, veçanërisht në rrugët nëpër lugina, lugina lumore dhe gryka, ku ka mundësi për rrëshqitje të dheut. Kjo veçanërisht ka të bëjë me segmentet Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

Nga data 15.11.2021 fillon detyrimi ligjor për posedim të detyrueshëm të pajisjeve dimërore në automjete, pavarësisht nga kushtet aktuale të motit. Ky detyrim do të zgjasë deri më 15 mars 2022.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена