Na ndiqni në:

Maqedoni

Filloi pagesa e pensioneve të Nëntorit

Botuar

  • македонски јазик

Nga sot do të nisë pagesa e pensioneve të nëntorit, të cilat do të paguhen në faza për të mbrojtur më mirë pensionistët në kushte rreziku nga koronavirusi.

Për ata pensionistë që nuk kanë kartela pagese nga sot fillon pagesa, për pensione deri në 11 mijë denarë, të hënën në banka do të mund të ngritet pensioni nga 11 mijë deri në 14 mijë denarë. , të martën nga 14 mijë deri në 18 mijë denarë, ndërsa të mërkurën pensionet mbi 18 mijë denarë.

-Përpunimi me faza i pensioneve do të mundësojë zbatimin e rekomandimeve dhe masave për parandalimin dhe përhapjen e virusit, duke qenë se pensionistët si grupmoshë janë më të rrezikuarit. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale bën me dije se pensionet janë të sigurta në llogaritë e shfrytëzuesve, sistemi pensional është stabil dhe funksionon pa probleme, theksojnë nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale.

Ata apelojnë që pensionistët t’i përmbahen orarit të pagesave, sepse pagesa skenike bëhet për të reduktuar bllokimet para bankave dhe mundësitë për rrezikim të shëndetit personal dhe publik.

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена