Na ndiqni në:

Lajme

Filloi agjërimi i Ramazanit për besimtarët e fesë islame

Botuar

  • македонски јазик

Besimtarët e fesë islame filluan agjërimin 30-ditor të Ramazanit herët në mëngjesin e sotëm, duke përfunduar më 1 maj. Gjatë agjërimit, besimtarët abstenojnë nga ngrënia dhe pirja nga lindja e diellit deri në perëndim të diellit.

Sipas fesë islame, agjërimi, i cili është një nga shtyllat e Islamit, është obligim për të gjithë besimtarët për pastrimin e tyre fizik dhe mendor. Besimtarët duhet të përmbahen nga fjalët dhe veprat e këqija me qëllim të pastrimit të përgjithshëm njerëzor. Agjërimi është obligim fetar për çdo besimtar mysliman të rritur, të shëndoshë, por nuk është i detyrueshëm për të sëmurët, gratë shtatzëna dhe punëtorët që kryejnë punë të rënda fizike.

Pas agjërimit të Ramazanit, më 2 maj është Fitër Bajrami, i cili festohet tre ditë. Pastaj e gjithë familja mblidhet në një tryezë festive, dhe të afërmit dhe miqtë vizitojnë. Ramazani është muaji i nëntë në kalendarin islamik.

Dita e parë e Fitër Bajramit është festë shtetërore.

Në prag të agjërimit të Ramazanit, kreu i Bashkësisë Fetare Islame, reisul-ulema H. Hfz. Shakir Efendi Fetai theksoi se muaji i Ramazanit është muaj i shumë begative, rast i formimit të personalitetit tonë, i pastrimit tonë shpirtëror e fizik, i pasurimit të shpirtit tonë, të trupit, të të menduarit tonë, të forcimit të lidhjeve tona të ndërsjella, të ushqyerit, respektit dhe thellimit të dashurisë për njëri-tjetrin.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена