fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Kanë filluar negociatat mes SASHK-ut dhe Qeverisë për harmonizimin e pagave në arsim

Botuar

  • македонски јазик

Ditën e djeshme në Qeverinë e Maqedonisë kanë filluar negociatat ndërmjet përfaqësuesve të Qeverisë të udhëhequra nga Ministri i Arsimit dhe Shkencës, zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike dhe Sekretari Shtetëror për Arsim dhe Shkencë dhe anëtarëve të Këshillit të SASHK të udhëhequr nga presidenti. në anën tjetër, tha SASHK.

“Në takimin e punës, përfaqësuesit e SASHK-ut prezantuan dhe shpjeguan kërkesën për rritjen e pagave në veprimtarinë arsimore, e cila bazohet në rritjen e pagës minimale dhe zbatimin e dispozitave të Ligjit për pagën minimale. Gjithashtu u theksua pakënaqësia e madhe e punonjësve në arsim për shkak të barazimit të pagave në punë të ndryshme me kompleksitet të ndryshëm të punës, si dhe fakti që pagat e tjera gjatë viteve të fundit nuk pasojnë rritjen e pagave minimale. Nga përfaqësuesit e Qeverisë u kërkua pa mëdyshje që menjëherë të fillohet me harmonizimin e pagave sipas Marrëveshjeve Kolektive aktuale dhe rritjen e pagës minimale në periudhën e kaluar. Përfaqësuesit e Qeverisë i prezantuan kushtet ekonomike, shëndetësore, energjetike dhe të tjera në vend, të cilat sipas tyre nuk lejojnë qasje të lehtë dhe të thjeshtë dhe përgjigje pozitive ndaj kërkesës sonë, menjëherë në këtë takim pune. Mirëpo, ata theksuan se është shumë e rëndësishme që pedagogët të kenë paga dinjitoze në profesion, por në të njëjtën kohë kërkuan që cilësia e arsimit të ngrihet në një nivel më të lartë, për çka duhet të bëhen ndryshime të caktuara organizative dhe reformuese. “ qëndron në deklaratë.

Sipas njoftimeve, negociatat do të vazhdojnë edhe në periudhën e ardhshme.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена