fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

Fillon karvani për vaksinimin kundër kovid, e përfshirë edhe Negotina e Pollogut

Botuar

  • македонски јазик

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se me mbështetjen e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, USAID-it dhe UNICEF-it, të hënën (21 mars) do të nisë karvani i vaksinimit kundër Covid-19, i cili do të përfshijë 14 komunitete lokale në të gjithë vendin.

Në secilin prej këtyre vendeve, sipas orarit, siç bëhet me dije, qytetarët do të kenë mundësi të vaksinohen dhe të informohen për përfitimet e imunizimit kundër Covid-19. Gjithashtu, në këto lokacione qytetarët që janë vaksinuar jashtë vendit do të kenë mundësi të regjistrohen në sistemin “Moj Termin”.

  • Duke pasur parasysh se popullata e pavaksinuar ka rrezik më të lartë të vdekjes se Covid-19, krahasuar me të vaksinuarit, do të thotë se një pjesë e madhe e popullsisë mbetet e pambrojtur. Vendimi për të vaksinuar nuk duhet të vonohet. Vaksinimi është një mënyrë më e sigurt për të mbrojtur shëndetin sesa infeksioni me virusin, i cili mund të jetë fatal dhe dozat përforcuese ofrojnë mbrojtje të vazhdueshme dhe maksimale. Krahas aktiviteteve të karvanit të vaksinimit, i cili do të realizohet në dy javët e ardhshme dhe do të përfshijë 14 komunitete lokale, qytetarët kanë mundësi të vaksinohen çdo ditë në qendrat shëndetësore në vend, tha Ministria.

Ndryshe, siç theksojnë ata, statistikat tregojnë se kufiri i moshës së të infektuarve me koronavirus tek të cilët shfaqet një pasqyrë e rëndë klinike e sëmundjes është në rënie. Mes shtrimeve dhe vdekjeve të fundit të regjistruara nga komplikimet e Covid-19 në vend ka gjithnjë e më shumë të rinj të rrezikuar dhe në rrezikshmërinë më të lartë në valën e katërt të pandemisë, ndaj me këtë karvan synohet të sjellë më afër mundësinë e vaksinimit.për të gjitha kategoritë e qytetarëve që nuk janë vaksinuar deri më tani.

Vaksinat e përdorura janë të sigurta dhe të sigurta dhe qendrat shëndetësore kanë vaksina të mjaftueshme. Vaksinimi mbetet mbrojtja më efektive kundër sëmundjeve, zhvillimit të sëmundjeve të rënda, shtrimit në spital dhe vdekjes, dhe imuniteti kolektiv është mënyra e vetme për të mposhtur pandeminë, sipas Ministrisë së Shëndetësisë.

Karvani i organizuar për vaksinim do të mbahet më 21 mars nga ora 11 deri në 15 në sheshin në Shuto Orizar, më 22 mars nga ora 12 deri në 16 në sheshin në Kratovë, më 23 mars nga ora 12 deri në 16 në sheshin e Kratovës. sheshi në Radovish, më 24 mars nga ora 12:00 deri në ora 16:00 në sheshin në Strumicë, më 25 mars nga ora 12:00 deri në ora 16:00 në treg në Strumicë Novosellë, më 26 mars nga ora 11:00 deri në ora 15:00: 00 përballë East Gate Mall në Shkup, më 27 mars nga ora 11:00 deri në ora 15:00 në sheshin në Kumanovë, më 28 mars nga ora 12:00 deri në ora 16:00 në parkingun në fshatin Matejçe të Likovës. , më 29 mars nga ora 12:00 deri në ora 16:00 në postën në Haraçinë, më 30 mars nga ora 12:00 deri në ora 16:00 në Prokurorinë Publike Partizanski dom në fshatin Sandevë në Çucer Sandevë, më 31 mars nga Nga ora 12:00 deri në ora 16:00 në oborrin e shkollës fillore “Marko Cepenkov” në Zelenikovë, më 1 prill nga ora 12:00 deri në ora 16:00 në Shtëpinë e Kulturës në fshatin Negotinë të Vrapçishtit, më 2 prill nga ora 11:00 deri në ora 15:00 në Shtëpinë e Kulturës në Kërçovë dhe më 3 prill nga ora 11 deri në 15 në shëtitoren e re në Strugë.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена