Na ndiqni në:

Maqedoni

Lëvizni akrepat e orëve sonte – fillon llogaritja verore e kohës

Botuar

  • македонски јазик

Sonte, e shtunë kah e diel, duke lëvizur akrepat e orës një orë përpara, pra nga ora 02:00 deri në 03:00 pas mesnate, fillon llogaritja verore e kohës.

Kalimi nga koha dimërore në atë verore është futur me shpjegimin se “zgjatet dita”, kursehet energjia elektrike, rritet produktiviteti i punës, përmirësohet përshtatja e njerëzve dhe dita e punës bëhet më efikase.

Llogaritja verore e kohës përfundon në javën e fundit të tetorit.

Në Maqedoni, llogaritja e kohës verore u prezantua për herë të parë më 27 mars 1983.

Kalimi i parë nga koha dimërore në kohën verore dhe anasjelltas u vu re në vitin 1916 në vendet e Evropës veriore, ndërsa në Evropën Perëndimore u prezantua në fillim të viteve 70 të shekullit të kaluar.

Disa sugjerojnë se kalimi nga koha dimërore në atë verore dhe anasjelltas shkakton kaos në orarin e takimeve për shkak të ndarjes tejoqeanike të ndërrimeve kohore.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена