fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Thirrja për bojkot është arsyeja e dallimeve në numrin e qytetarëve në diasporë, konsideron Osmani

Botuar

  • македонски јазик

Mendoj se thirrja për bojkot ishte faktori më i madh në numrin e vogël të qytetarëve tanë të regjistruar në vende të caktuara dhe këtë e ndjejmë gjatë regjistrimit, theksoi ministri për Punë të Jashtme Bujar Osmani në konferencën e sotme, duke komentuar dallimin në numrin e njerëzve. të shënuara në regjistrimin në diasporë dhe ato të llogaritura sipas numrit të shtetësive.

“Edhe gjatë regjistrimit të popullsisë, diplomatët tanë na kanë njoftuar se thirrja për bojkot po jep rezultate sidomos në Kanada, SHBA dhe Australi dhe kjo fatkeqësisht reflektohet në shifrat që kemi”, tha Osmani.

Ai theksoi se të gjitha zyrat tona përfaqësuese diplomatike dhe konsullore (PDK) janë angazhuar maksimalisht në mënyrë të barabartë në secilin vend.

“Tani sigurisht në Evropë kemi më shumë PDK që mund të mbulojnë qytetarët tanë në diasporë, për dallim nga Australia ku kemi një ambasadë dhe konsullatë në të gjithë Australinë dhe nuk mund ta mbulojmë as fizikisht, ndryshe nga Evropa ku ajo mund të arrihet fizikisht”, tha Osmani.

Ministri i Punëve të Jashtme i pyetur nga një gazetar për përzgjedhjen e kandidatëve për ambasadorë, deklaroi se janë përzgjedhur gjashtë kandidatë, por se ende ligjërisht nuk mund të flasë se për cilët persona bëhet fjalë.

  • Nuk do të mund të përmend emra konkretë. Ajo që mund të them është se është e vërtetë se gjashtë kandidatë për ambasadorë janë miratuar nga Qeveria në mbledhjen e fundit. Do të presim miratimin nga vendet dhe më pas do të mund të komentojmë emrat e tyre. Sipas ligjit nuk guxoj t’i përmend ata emra, tha Osmani në një pyetje gazetareske për spekulimet në publik se në mesin e kandidatëve për ambasadorë janë Teuta Arifi dhe Viktor Dimovski dhe nëse përgjegjësia e tyre morale është filtruar gjatë zgjedhjes.

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена