Na ndiqni në:

Gostivari

E drejta në K-15 dhe stagnimi i pagave – Mbledhja e BR të SASHK – Gostivar

Botuar

  • македонски јазик

Bordi Rajonal i Sindikatës për Arsim dhe Shkencë – Gostivar në seancën e kaluar kryesisht ka diskutuar për të drejtën në rekurs, K15 dhe pakënaqësinë me stagnimin e pagave në krahasim me rritjen e çmimeve.

“Në seancë theksi kryesor u vu tek pakënaqësia e madhe për shkak të stagnimit të pagave në raport me rritjen e madhe të çmimeve për shpenzimet e jetesës dhe rënien e standardit jetësor. Gjithashtu, janë diskutuar edhe konkluzionet nga seanca e Këshillit të SASHK-ut dhe veprimi sipas tyre, si dhe është hapur pyetja për mënyrën e funksionimit të sindikatave, me qëllim të rritjes së anëtarësimit të tyre. Për atë qëllim është harmonizuar qëndrimi që periudha në vijim do të jetë periudhë e ngritjes së të drejtave të punëtorëve, përkatësisht edukimit dhe trajnimit të vazhdueshëm të anëtarësisë në fushën e mbrojtjes sindikale, kthimit të së drejtës së fituar për rekurs te pushit vjetor, çmimeve jubilare. dhe shtesa të tjera te pagave, vazhdimi i dialogut social me partnerët social, si dhe forcimi i unitetit ndërmjet anëtarëve dhe gjetja e zgjidhjeve të përbashkëta për çështjet e hapura”, njofton SASHK.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена