fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Reis Shaqir Fetai ka dërguar një mesazh urimi me rastin e festës së Fitër Bajramit

Botuar

  • македонски јазик
Festa e Ramazan Bajramit është triumfi i së mirës mbi të keqen, i shpirtërores mbi pasionin dhe emocionet, i moralit mbi imoralitetin, i ndershmërisë mbi mashtrimin, i veprimit mbi neglizhencën, i optimizmit mbi dëshpërimin, i dinjitetit mbi paqëndrueshmërinë, i durimit mbi padurimin, të perëndishmes mbi sataniken. E gjithë kjo na bën një person veprimi në kultivimin e së mirës dhe shmangien e së keqes. Kjo është rruga e drejtë dhe kjo është ndërgjegjësimi i besimtarit i cili është i gatshëm në momentin e duhur për t’iu përgjigjur sfidave dhe situatave që ka sjellë koha në të cilën jetojmë, thotë Reisul Ulema Shaqir Fetai në urimin drejtuar besimtarëve të fesë islame me rastin e festës së Fitër Bajramit.
Etja dhe uria gjatë agjërimit, siç thuhet, na e kanë forcuar kujdesin ndaj njeriut, kështu që sot në këtë ditë madhështore jemi më solidarë dhe më humanë se kurrë më parë dhe ky parim teorikisht dhe praktikisht përcakton ndjenjën e paqes, tolerancës. , humanizmi dhe solidariteti.
Të jesh pjesëtar i denjë i Islamit dhe të agjërosh muajin e Ramazanit me përkushtimin më të madh, do të thotë të jesh i pastër në qëllime, në shpirt e zemër, në jetën me njerëzit dhe botën që të rrethon, i palëkundur në provokimet dhe sfidat e jetës për t’i kapërcyer, afër njerëzve, i drejtë në jetën e përditshme, falës për të metat e të tjerëve, si dhe ndihmës i vërtetë i njerëzve, shkruan Fetai.
Sipas tij, sfida më e madhe sot është lufta. Ramazani me vlerat e tij, si kjo ditë madhështore, na mëson se lufta është e huaj për Islamin, ndërsa paqja është gjëja më e çmuar e njeriut dhe qëllimi i tij kryesor dhe se potenciali i plotë i besimtarit duhet vendosur në nxitjen e paqes dhe prosperitetit mes njerëzve. “Kudo që jetojnë dhe punojnë, sepse sipas Islamit, shpëtimi i jetës njerëzore është si të shpëtosh të gjithë njerëzimin, kurse vrasja e jetës njerëzore është si të vrasësh gjithë njerëzimin”, ka shkruar Fetai.
– Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra. Sot në këtë ditë të gëzimit të Bajramit të Ramazanit, i drejtohemi me zemër të pastër Allahut të Mëshirshëm që të na japë forcë besimi, guxim për falje dhe pajtim, të na dhurojë buzëqeshjen për të hapur me të tjerët shtigjet e shpresës, të së ardhmes, të vendosmërisë. në rrugëtimin tonë dhe për të çmuar një të tashme dhe të ardhme edhe më të ndritshme, ju jep gëzim dhe shpresë në zemrat e të varfërve, njerëzve me vështirësi fizike dhe shpirtërore, familjeve që humbën të dashurit e tyre nga pandemia Covid-19, për të qenë e lumtur sot dhe gjithmonë në jetë dhe e lumtur, e mbi të gjitha falënderuese ndaj Allahut, thekson Fetai në urimin.
Fetai në emër të tij dhe në emër të Bashkësisë Fetare Islame, organeve, institucioneve dhe institucioneve fetaro-arsimore shpreh urimet e përzemërta dhe shprehet “duke e lutur Allahun e Madhëruar që të na pranojë me mëshirën e Tij të gjitha ibadetet, agjërimet tona dhe të gjitha veprat tona të bëra në muajin e Ramazanit.”

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена