Na ndiqni në:

Maqedoni

LSDM më 12 Dhjetor do ta zgjedh trashigimtarin e Zoran Zaevit

Botuar

  • македонски јазик

LSDM më 12 dhjetor do të zgjedhë liderin e ri për të pasuar Zoran Zaev i cili dha dorëheqjen. Zëdhënësja e LSDM-së, Bogdanka Kuzeska, pas seancës së Bordit Qendror, tha se procedura për zgjedhjen e kryetarit të ri fillon nesër dhe do të zgjasë shtatë ditë.

Bordi Qendror, siç tha ai, ka konstatuar se me dorëheqjen e Zaevit në parti duhet të fillojë procesi për zgjedhje brendapartiake. Kandidimi fillon sot dhe do të zgjasë një javë dhe të drejtë aplikimi kanë të gjithë anëtarët e LSDM-së që i plotësojnë kriteret e parapara me statutin e partisë. Të gjithë anëtarët e LSDM-së që do të regjistrohen në mënyrë aktive në veglën online do të kenë mundësi të votojnë

Pas zgjedhjes së kryetarit të ri do të zgjidhen edhe organet e partisë.

Zaev në seancën e BQ, siç tha Kuzeska, informoi se shumica parlamentare është stabile, është 61 deputetë dhe pret që të krijohen mundësi për rritje të mëtejshme për të ruajtur kursin evropian të vendit.

“BQ vlerëson se ka hapësirë ​​për bisedime për kyçje të Alternativës në bazë të parimeve dhe vlerave, dhe kompetenca për këtë është bartur te Zaevi”, tha Kuzeska.

Zaevit në LSDM pas largimit nga posti drejtues, Kuzeska tha se “ai do të jetë një anëtar aktiv që gjithmonë do të punojë në interes të partisë”.

Për atë nëse Zaev e promovoi Dimitar Kovaçevskin për kryetar të ri të partisë, Kuzeska tha se bëhet fjalë për koment për cilësitë e një njeriu, por megjithatë kryetari i LSDM-së do të zgjidhet në zgjedhje brendapartiake dhe të drejtpërdrejta në një procedurë që do fillon nesër. Ai shtoi se nuk është diskutuar nëse presidenti i ri do të jetë kryeministri i ri.

Zaev, siç tha, nga Bordi Qendror i është dhënë legjitimitet për të udhëhequr negociatat për shumicë parlamentare.

“Për të siguruar një shumicë parlamentare, besoj se presidenti Zaev po i ndërmerr të gjitha hapat e nevojshëm, përfshirë edhe informimin ligjor për kryetarin e Kuvendit. Zaev do të mbetet një anëtar aktiv i partisë që do të jetë gjithmonë në parti dhe natyrisht erë në shpinën e partisë dhe një anëtar që do të punojë për unitetin e partisë që dëshmoi se e kishte sonte, tha Kuzeska.

Bordi Qendror i seancës vlerësoi se shteti dhe institucionet kompetente po përballen me sfidat e krizës energjetike me kapacitet të plotë dhe po marrin të gjitha vendimet në këtë funksion.

Buxheti i shtetit është likuid dhe ka fonde për të ndihmuar sektorin energjetik. Për sa i përket pandemisë, fokusi i autoriteteve është të ndërmarrin një hap për motivimin dhe inkurajimin e mëtejshëm të sa më shumë qytetarëve që të vaksinohen. Buxheti i vitit 2022 është zhvillimor dhe siguron më shumë para për investime në sektorët kyç, tha Kuzeska.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

ANKETIMI

По кој модел на настава треба да започне второто полугодие во училиштата?

Резултати од анкетата

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена