Na ndiqni në:

Lajme

Festohet Krishtlindja, dita e lindjes së Krishtit

Botuar

  • македонски јазик

Bota ortodokse feston sot festën e madhe të Krishtlindjes, ditën e lindjes së Krishtit. Besimtarët përshëndesin njëri-tjetrin me fjalët “Krishti lindi”, “Vërtet ka lindur”. Festa është plot simbolika dhe në thelbin e saj janë dashuria, falja dhe mëshira.

Sipas Testamentit të Ri, Jezusi lindi në Vitleem, ku prindërit e tij, Maria dhe Jozefi, erdhën nga Nazareti për të kryer një regjistrim të taksave në Perandorinë Romake. Maria dhe Jozefi po ecnin drejt Vitleemit mbi një gomar të vogël gri. Pas një udhëtimi të gjatë e të mundimshëm, duke fjetur nëpër terrene shkëmbore, ata arritën në një qytet të stërmbushur me njerëz, pa mundur të gjenin një vend për të fjetur. Një hanxhi i erdhi keq për gruan shtatzënë dhe ua dha hambarin e bagëtive për të fjetur. Në atë hapësirë ​​në shpellën e bariut, Nëna e Zotit lindi Jezu Krishtin dhe e vuri në grazhd.

Tradita thotë se Krishtlindjet festohen në familje, në atmosferën e ngrohtë dhe të ndritshme që Maria dhe Jozefi krijuan në shpellën ku lindi Jezusi.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

ANKETIMI

По кој модел на настава треба да започне второто полугодие во училиштата?

Резултати од анкетата

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена