fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

Vdekshmëria e pacientëve me kovid e madhe në mënyrë drastike në qytetet me numër të vogël të të vaksinuarve, njoftoi MSH

Botuar

  • македонски јазик

Ministria e shëndetësisë informon se gjatë kohës së valës së katërt të kovidit, në periudhën nga Korriku deri në fund të Gushtit, analizat epidemiologjike tregojnë se vdekshmëri më të madhe tek pacientë me kovid ka pasur në qytetet ku ka pasur përqindje më të ulët të popullatës së vaksinuar.

-Në qytetet si Gjevgjelia, Kavadarci, Resnja dhe Berova ku përfshirja me vaksinim është mes 54-61 përqind, numri i të vdekurve është më i vogli, gjegjësisht ka nga një të vdekur. Tetova, e priti valën vetëm me 19 përqind qytetarë të vaksinuar në Korrik, atje kushte shtypje më të madhe mbi spitalet, numër më të madh të pacientëve të hospitalizuar dhe numër më të madh të rasteve të vdekjes, 106 deri në fund të Gushtit. Javët e fundit në mënyrë drastike është i zmadhuar interesi për vaksinim në Tetovë dhe është rreth 37 përqind. E ngjashme është situata edhe në Gostivar ku, gjithashtu, kishte përfshirje envigëo të popullatës së vaksinuar. Në këtë qytet përfshirja e qytetarëve të vaksinuar në moshë madhore deri në fund të Gushtit është nën 30 përqind, kurse numri i të vdekurve me kovid është 73, thuhet në njoftimin e MSH.

Nga MSH, apelojnë që të anashkalohen të gjitha konspiracionet në lidhje me vaksinat dhe të lëvizim kah faktet dhe dëshmitë reale të cilat në fakt na tregojnë sa janë të rëndësishme dhe efikase.

-Qëllimi është t’a mundim virusin, e atë do t’a bëjmë vetëm me imunizim masiv të popullatës së përgjithshme. Vetëm në këtë mënyrë mundemi të jetojmë përsëri lirë, pa kufizime dhe pa restriksionet, thuhet në njoftimin e MSH.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена