Na ndiqni në:

Gostivari

“Luledielli dhe diell për aftësi të kufizuara të padukshme” në Gostivar të shtunën në sheshin e qytetit

Botuar

  • македонски јазик

Dita Botërore e Personave me Aftësi të Kufizuara, 3 dhjetori në Gostivar do të shënohet me një ngjarje interesante dhe fisnike. Aktiviteti “Luledelli dhe diell për aftësinë e kufizuar të padukshme” do të zhvillohet në sheshin e qytetit duke filluar nga ora 12:00. Luledielli dhe kremrat e diellit do t’u shpërndahen personave me aftësi të kufizuara dhe prindërve për t’i bërë më të dukshëm ndaj mjedisit, duke i ndihmuar në këtë mënyrë të kenë përparësi dhe mbështetje në kryerjen e përgjegjësive të tyre të përditshme. Mbajtja e shiritit duhet t’i ndihmojë qytetarët dhe institucionet të sensibilizohen dhe t’u japin përparësi, të mos presin në radhë para sporteleve, në dyqan, para bankave etj.

Ngjarja organizohet nga Qendra Burimore për prindër të fëmijëve me nevoja të veçanta në bashkëpunim me komunën dhe shoqatën e gostivarases Biljana Belovinova, When in trouble.

“Rasti është 3 dhjetori, dita e personave me aftësi të kufizuara, por ne pamë që moti nesër nuk do të jetë i mirë për një event në natyrë, ndaj vendosëm ta bëjmë të shtunën. Ideja është t’u jepen personave me aftësi të kufizuara shirita me luledielli dhe kremra dielli, është që të njihen nga institucionet p.sh gjykata, bashkia, banka etj., kur të shkojnë atje t’u jepet përparësi dhe mbështetje për të bërë punë, nëse na pret një turmë. Për shembull, personat e shurdhër nuk vërehen nga larg se janë me aftësi të kufizuara, por kur e mbajnë shiritin do të dihet se duhet t’u jepet përparësi”, tha Margarita Millosheska, nga Qendra Burimore.

Gjithashtu, fëmijët me aftësi të kufizuara në shesh do të japin karafila me mesazhe pozitive për kalimtarët.

“Duke dhuruar karafila, duam që fëmijët të ndiejnë se janë pjesë e shoqërisë, se janë të rëndësishëm në komunitet. Mesazhet që do të dizajnojmë do të kenë përmbajtje pozitive dhe motivuese”, tha Millosheska.

Organizatorët ftojnë personat me aftësi të kufizuara, familjet e tyre dhe qytetarët që të jenë pjesë e aktivitetit të shtunën

Qendra burimore funksionon si shërbim për prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta. Ofron mbështetje psikologjike falas, ndihmë juridike dhe shërbime të tjera që u nevojiten në lidhje me ushtrimin e të drejtave institucionale. Qendra së fundi ka hapur një degë në Gostivar.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена