fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

SASHK Gostivar vendos a është për GREVË, qëndrimi përfundimtar nesër

Botuar

  • македонски јазик

Bordet rajonale të Sindikatës për Arsim, Shkencë dhe Kulturë, pasi nuk kanë marrë përgjigje pozitive për kërkesat e tyre për përshtatje të pagave në përputhje me rritjen e pagës minimale, këto ditë vendosin nëse janë pro organizimit të grevës së përgjithshme.

Për këtë çështje deklarohet edhe anëtarësia e SASHK-ut Gostivar, ndërsa vendimi do të bëhet i ditur nesër (e premte) pas shqyrtimit të procesverbalit për qëndrimin e anëtarëve. Në nivel shtetëror vendimi përfundimtar do të merret të hënën.

Nga informacionet e deritanishme bëhet me dije se SASHK do të hyjë në grevë të përgjithshme, e cila do të fillonte më 11 prill.

“Dialogun social e kemi filluar pasi është marrë vendimi për rritjen e pagës minimale dhe kemi filluar bisedimet me Ministrinë e Arsimit dhe Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale. Ne kemi pasur disa takime në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, por MPPS-ja për pak na ka injoruar. Ministri i Arsimit pranon kërkesat tona për rritje të pagave sipas rritjes së minimumit, por sqaroi se thjesht nuk ka fonde në buxhet dhe ia kaloi çështjen Qeverisë. Dy ditë më parë u mbajt një këshill ekonomiko-social në nivel shtetëror, ku ne si sindikatë ishim të pranishëm dhe u diskutuan kërkesat tona. Deklarata e ministrit të Financave ishte se aktualisht në këtë krizë është e pamundur të rriten pagat e tjera. Sigurisht që ne u larguam nga ai takim të pakënaqur dhe morëm masat dhe të drejtat e përcaktuara me ligj. Si rezultat, çdo organizatë sindikale mban mbledhje dhe nesër në Gostivar vendoset dhe shprehet qëndrimi nëse anëtarësia është për grevë. Të hënën do të dihet në nivel shtetëror”, tha Tafa Ameti, kryetar i Bordit Rajonal të SASHK-ut në Gostivar dhe nënkryetar i sindikatës në nivel kombëtar.

Ameti thotë se anëtarësia edhe nga shkollat ​​edhe nga çerdhet është e indinjuar dhe nga ajo që e dinë deri tani shumica prej tyre do të shkojnë direkt në grevën e përgjithshme. Sigurisht që duhet të presim procesverbalet nga sindikatat për të marrë vendim përfundimtar në nivel të rajonit të Gostivarit, e më pas në nivel shtetëror. Sipas ligjit, pas marrjes së vendimit për grevë të përgjithshme, priten 15 ditë negociata të mundshme, nëse nuk arrihet marrëveshje, për të cilën sigurisht do të kërkojmë sërish anëtarësimin, greva do të fillonte rreth datës 11 prill. “Mendimi im është se do të ketë grevë, por sigurisht duhet të presim të mbledhim procesverbalet, të shohim se si ka vendosur anëtarësia”, tha Ameti.

Bordi regjional i SASHK-ut Gostivar ka gjithsej 1700 anëtarë.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена