fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

Takim për rishpallje të PK Mavrovë dhe plan i ri për menaxhim me rajonin

Botuar

  • македонски јазик

Drejtori i PK Mavrovë Samir Ajdini dhe Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini, zhvilluan një takim për të diskutuar përfundimisht përfundimin me sukses të procedurës për rishpalljen e Parkut Kombëtar të Mavrovës dhe miratimin e një plani të ri për menaxhimin e zonës. .

“Në takim u dakorduam që Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor të lehtësojë gjetjen e fondeve për të përditësuar sa më shpejt Studimin për rivlerësimin e vlerave natyrore dhe përfundimin e procesit në përputhje me kërkesat e Ligjit për Mrotjen e Natyrës. ”, thanë institucionet pas takimit.

Parku Kombëtar i Mavrovës është shpallur në vitin 1949 për shkak të bukurive të veçanta natyrore, rëndësisë historike dhe shkencore të pyjeve dhe sipërfaqeve pyjore rreth fushës së Mavrovës. Rishpallja buron nga obligimet nga ndryshimet në Ligjin për mbrojtjen e natyrës të miratuar në vitin 2013, me të cilin urdhërohej rishpallja e të gjitha zonave të mbrojtura në Maqedoni.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена