fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

Taravari për Regjistrimin e popullsisë: Njerëzit ikin pasi nuk shohin perspektivë në këtë shtet

Botuar

  • македонски јазик

Rezultatet e regjistrimit të vitit 2021 treguan se rajoni i Pollogut për 20 vjet ka humbur numrin më të madh të popullsisë, mbi 52.500 banorë, ndërsa në komunën e Gostivarit ka rreth 26% më pak qytetarë. Numri i banorëve është në rënie në të gjithë vendin, me përjashtim të rajonit të Shkupit, i cili është i vetmi ku është shënuar rritje në dy dekadat e fundit.

Në pyetjen e gazetarëve të Gostivarpress.mk, për të komentuar të dhënat nga Regjistrimi, kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, tha se dëbimi është pasojë e gjendjes së keqe në vend në të gjitha fushat nga e cila qytetarët janë të zhgënjyer.

“Ne e dinim pak a shumë që shifrat do të ishin të tilla. Të gjithë e shohim që nëpër rrugë, lagje, fshatra ka gjithnjë e më pak njerëz. Fatkeqësisht, Gostivari është një nga komunat më të prekura me një deficit prej rreth 22.000 banorësh, nga të gjitha bashkësitë etnike. Ka më pak maqedonas, shqiptarë dhe turq, përveç romëve që janë afërsisht të njëjtin numër të regjistruar. Njerëzit po ikin nga vendi nga zhgënjimi, nga një sistem i keq arsimor – veçanërisht arsimi i lartë, një sistem i keq shëndetësor, një shtet ligjor jofunksional, krimi dhe korrupsioni nga të gjitha anët. Njerëzit nuk shohin perspektivë këtu dhe ikin. Kjo nuk është prej tash, kjo po ndodh që prej 20 vitesh”, tha kryetari.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена